DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Ferrarinál attól féltek, nem lesz autójuk a Q3-ban

Négy pontot kell verniük Abu Dhabiban a Mercedesre, így a lehető legrosszabbkor érkezett Carlos Sainz ferraris karrierjének első Q1-es kiesése.

A Ferrarinak négy pontot kell vernie a Mercedesre ahhoz, hogy megszerezze az F1-es konstruktőri bajnokság második helyét, amit nem fog elősegíteni az, hogy Calos Sainz 2019 óta először már a Q1-ben elbúcsúzott. Ráadásul ahogy Frederic Vasseur csapatfőnök elárulta, attól félt, hogy mindkét autót elveszítek az első szakaszban:

leclerc-abu



„Egy kicsit felemás nap volt, de szerintem, annyira szoros volt az egész, hogy bármi megtörténhetett volna. Egy ponton attól féltem, hogy Charles is kiesik a Q1-ben vagy a Q2-ben” – mondta a francia szakember, aki hangsúlyozta a kivezető körök fontosságát ezen az edzésen:

„Nagyon sok múlott a kivezető körökön, a végére sikerült kicsit jobban megérteni a dolgokat, Charles pedig szenzációs munkát végzett. A pontokat holnap osztják, nekünk pedig néggyel többet kell szereznünk, mint a Mercedesnek” – dicsérte versenyzőjét Vasseur, aki agresszív stratégiát vizionál a 8. sorból induló Sainz számára:

sainz-abu

„Senki sem tudja megjósolni, hogy mi fog történni a versenyen. A tempónk megvan, szóval holnap kiderül. Mindkét autóval pontot kell szereznünk, és Carlosszal agresszívek leszünk a stratégiát illetően, az egészen biztos.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: