DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Először zárta az első két helyen a bajnokságot a Red Bull

Bebiztosította második helyét az egyéni pontversenyben Sergio Perez, ezzel az első világbajnoki 1-2-jét szerezte a Red Bull a Formula-1-ben.

Fantasztikusan kezdte a 2023-as szezont Sergio Pereze, aki az első négy futamból kettőt is meg tudott nyerni, aztán viszont alaposan megtorpant, Verstappen tíz futamot számláló győzelmi szériája pedig alaposan megroppantotta mentálisan a mexikóit.

Perez a bakui sikere óta nem nyert futamot, sőt, sokszor a Q2-ben, vagy már a Q1-ben búcsút intett az időmérő edzésnek, a futamokon pedig rendre csak a felzárkózás jutott neki és még a dobogós helyezésért is meg kellett harcolnia.



Az utolsó versenyekre aztán összekapta magát a mexikói, akinek ugyan nem volt esélye győzni az utóbbi versenyeken – mert Max Verstappen továbbra is ihletett formában van –, de Las Vegas-i harmadik helyével bebiztosította az év végi második helyét a pontversenyben.

„Ez olyasvalami, amit korábban még sohasem ért el a csapat” – kezdte Horner. „Mi többet kérhetnénk a versenyzőinktől, minthogy első és második helyen zárják a bajnokságot?” - tette fel a költői kérdést a Red Bull csapatfőnöke.Sajnos belekeveredett egy balesetbe a rajtnál, és orrkúpot kellett cserélnünk az autóján. Azt követően viszont fantasztikus a versenye volt.”

Las Vegas-i sikerével idei 20. győzelmét aratta a Red Bull csapata, amivel megdöntötte a Mercedes 2016-os rekordját.

„Rengeteg nagyszerű pillanatunk volt idén. Max 18. győzelmét aratta, összesen pedig már a 20. sikerünket szereztük meg. Checo a mezőny legvégéről, egy orrkúpcserét követően vezette a versenyt, óriási volt. Lár, hogy végül elbukta a második helyet, bajnokságban bebiztosította azt. Ez a verseny nagyszerűen összefoglalta a szezonunkat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: