DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

„Csalódott vagyok, de nem panaszkodhatom” – Leclerc

Nem elégedett a Q3-as köreivel, de persze örül a Las Vegas-i pole-nak a Ferrari monacói pilótája, aki reméli, hogy vasárnap is felvehetik a versenyt a Red Bull-lal.

Idén ötödik, karrierje során pedig már 23. alkalommal szerzett pole-pozíciót a Formula-1-ben Charles Leclerc, aki az egész hétvégét és időmérőt uralva zsebelte be a rajtelsőséget az első Las Vegas-i Nagydíjon. Ennek ellenére mégsem volt felhőtlenül boldog a Ferrari pilótája, elsősorban az érzése szerint gyengébb Q3-as körei miatt:

„Természetesen boldog vagyok. Először vagyunk Las Vegasban, ez egy hihetetlen esemény, nagyszerű, hogy a pole-ból indulhatunk holnap. Ugyanakkor kicsit csalódott vagyok a Q3-as köreimmel, nem végeztem elég jó munkát, de ez is elég volt az első helyre, és csak ez számít.”

f1-leclerc-vegas-ferrari



„Most pedig már teljes mértékben arra koncentrálunk, hogy mindent összerakjunk a holnapi futamra, általában ott hiányzik a leginkább a teljesítményünk, szóval remélem, hogy mindent össze tudunk rakni és nyerhetünk itt” – tette hozzá a monacói, utalva arra, hogy versenytempóban általában a Red Bull erősebb a Ferrarinál, s ez bár kisebb mértékben, de az adatok alapján Las Vegasban is így van.

Ami a gyorsköreit illeti, Leclerc hozzátette: „Úgy érzem, a Q2-ben futottam a legjobb körömet. Nagyon komoly itt a pályának javulása, szóval a Q3-ban kellett volna összejönnie, de nem így történt. De ez van, és hát pole-ból indulunk, nem panaszkodhatok.”

Természetesen Leclerc nem kerülhette ki a kérdést, hogy összességében milyennek érzi a hangulatot a Las Vegas-i Nagydíjon: „Imádom. Egyszer jártam korábban Vegasban azért, hogy partizzak, úgyhogy az nagyon más volt, mint amit most csinálok. De remélhetőleg elég keményen dolgozunk ahhoz, hogy holnap győzzünk és azt követően partizhassunk.”

„De ettől függetlenül lenyűgöző itt lenni és látni a sok embert a városban a Formula-1-ért, amely az imádott sportom. Elképesztő munkát fektettek ebbe az eseménybe, és remélem, sikeres lesz egy jó futammal holnap.”

A Ferrari dolgát nehezítheti, hogy hiába volt a második leggyorsabb Carlos Sainz, a rajtbüntetése révén a spanyol csak a 12. helyről startolhat, így Max Verstappen állhat fel Leclerc mellé az első sorba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: