DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

A beállításokkal ment rossz irányba Hamilton

Lewis Hamilton szerint menedzselni kell majd a gumikat a futamon, Toto Wolff szerint teljes rejtély, hogy minimális eltérések milyen időkülönbséget eredményeznek.

Csak a 11. helyen zárta a Las Vegas-i Nagydíj időmérőjét Lewis Hamilton és Carlos Sainz büntetése miatt végül a 10. pozícióból vághat neki a szombat esti futamnak, miközben csapattársa, George Russell a harmadikról – a hétszeres világbajnok nagyon nem érezte jól magát a W14-esben.

„Egyszerűen szenvedtem. A tegnapi szabadedzésen jobbnak éreztem, versenyképesebb is voltam, de aztán változtattunk az autón mára és most már nem éreztem olyan jónak. Ez az autó eléggé késhegyen táncol, úgyhogy bár a pálya élvezetes, de folyamatosan csúszkálok. A futam viszont érdekes lesz, sok munka vár rám a tizenegyedik helyről” – értékelt Hamilton.

f1-hamilton-mercedes-vegas



„Mindannyian alacsony szárnyállással megyünk, úgyhogy nagy gumikopást várok, talán nagyobbat is, mint amennyire összességében számítunk. A kemény gumikon még senki sem vezetett, nekünk van egy közepes és két kemény szettünk, amit használhatunk. Hosszú futam lesz, és menedzselni kell majd a gumikopást” – tekintett előre a brit.

 

Rejtély a Mercedes tempója

A csillagosok csapatfőnöke, Toto Wolff szerint megjósolhatatlan, hogy mikor mire képes a Mercedes autója.

„A tempónk továbbra is rejtély, attól függ, hogy a gumikat sikerül-e a megfelelő tartományba hozni. Láthattuk már a harmadik edzésen is, hogy ez mekkora különbségeket tud eredményezni. Lewisnak nem volt tapadása, és négy-öt Celsius-fokról beszélünk, amikor azt mondjuk, hogy valakinek tapad a gumi, míg a másiknak nem. A McLarenek is kiestek a Q1-ben, pedig általában elöl mennek, míg a Ferrarik hatalmas köröket futnak, fél másodperccel jobbak bárkinél” – világított rá a helyzetre Wolff.

„Ami a futamot illeti: a szemcsésedés nem volt túl jó az autónkon, de más időpontban, csúszós pályán mentünk a harmadik szabadedzésen. Szerintem Verstappen és Leclerc gyors lesz, nekünk menedzselnünk kell a gumikat és türelmesnek lenni.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: