DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Las Vegas-i festést villantott a Williams

Az amerikai tulajdonossal és pilótával rendelkező grove-i F1-es alakulat is speciális dizájnnal készült a hétvégi Las Vegas-i Nagydíjra.

Ahogy az várható volt, számos istálló különleges autófestéssel áll rajthoz az első Formula-1-es Las Vegas-i Nagydíjon (az 1980-as évek eleji futamok Caesars Palace Nagydíj néven futottak). A Ferrari már múlt héten prezentálta a fehér szárnyakkal megbolondított dizájnját, míg a hét elején az Alpine leplezte le a Palace Kappával való együttműködésük révén csak minimális mértékben módosított fényezését:

f1-alpine-vegas-1



f1-alpine-vegas-2

Helyi idő szerint kedden aztán a Williams is villantott, de akárcsak az említett két példa esetében, drasztikus külsőváltásról náluk sincs szó. Elsősorban az FW45-ös hátsó részén fedezhetők fel Las Vegas-i momentumokat, kezdve az ikonikus táblával, míg maga a Williams név is a Vegas-i fényeket szimbolizálva tűnik fel a motorborításon.

f1-williams-vegas-1

A grove-i alakulat nem véletlenül indul különleges festéssel a hétvégén, hiszen a Dorilton Capital révén amerikai tulajdonossal rendelkeznek, Logan Sargeant személyében pedig náluk szerepel az F1-es mezőny jelenlegi egyetlen amerikai versenyzője (aki jó eséllyel maradhat 2024-re is a Williams pilótája).

f1-williams-vegas-3

Még két istálló egyébként biztosan készül speciális dizájnnal: a Red Bull Miamihoz és Austinhoz hasonlóan egy rajongói koncepciót valósít meg, míg az Alfa Romeo szintén bemutat egy egyedi fényezést szerda este – azaz (legalább) a mezőny fele készült valamivel Las Vegasra.

 

f1-williams-vegas-5

f1-williams-vegas-6

f1-williams-vegas-7

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: