DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Teljesen új F1-es autóval készül a Sauber

James Key közreműködésével nem az idei gépet fejleszti tovább 2024-re az Alfa Romeo nevét elhagyó alakulat, hanem minden elemében átalakítja azt.

Nyögvenyelős hétvégét teljesített a Formula-1-es Sao Pauló-i Nagydíjon az Alfa Romeo: a pénteki időmérőn mindkét pilóta már a Q1-ben búcsúzott, a vasárnapi nagydíjon pedig végül egyikük sem látta meg a kockás zászlót műszaki problémák miatt. A csapatfőnöki teendőket is ellátó csapatképviselő, Alessandro Alunni Bravi úgy véli, valami alapvetően nem stimmel a C43-assal:

f1-alfaromeo-brazil-2



„Egyszerűen hiányzott némi teljesítmény a versenyen. Ki kell vizsgálnunk és meg kell értenünk ezt, mert visszatérő probléma a szezon során, hogy vagy csak az időmérőn, vagy a futamon vagyunk gyorsak. Úgyhogy ezt kell kielemeznünk és megértenünk az autón a következő évadra, mert nem hiszem, hogy a helyzet javulni fog, ha nem oldjuk meg konkrét technikai megoldásokkal ezt a problémát.”

„Nem az autó egyensúlyáról van szó, az egész csomagon kell javítanunk. Hiányzik a tapadás, különösen a gyors kanyarokban. Ez volt az egyik gyenge pontunk az idény során” – idézi szavait a RaceFans.net portál.

 

James Key vezetésével jön a teljesen új F1-es autó

A 2026-tól már az Audi gyári csapataként működő, a névadó Alfa Romeóval a szezon végén szakító, így várhatóan újra a Sauber nevet felvevő alakulat éppen ezért radikálisan új versenygéppel készül a 2024-es szezonra, méghozzá a nemrég kinevezett és munkába állt technikai igazgató, James Key irányítása alatt:

f1-alfaromeo-brazil-1

„Először is, nagyon örülünk, hogy James a fedélzeten van” – fogalmazott Alunni Bravi. „Szeptember első hetében kezdett, szóval már a jövő évi autónkhoz, a C44-eshez is hozzájárul. Teljes egészében átnéztük vele együtt a projektet. Köszönhetően a tapasztalatának, alapos elemzéssel mentünk végig az autó összes elemén, és döntéseket hoztunk.”

„Úgyhogy a jövő évi versenygép nem az idei autó továbbfejlesztése lesz, mert úgy gondoljuk, vannak bizonyos korlátai ennek a koncepciónak, amit nem tudunk jobban kiaknázni. Tényleg teljesen új autónk lesz a karosszériától a futóműig, minden területen. Természetesen könnyű beazonosítani a problémákat, de aztán meg is kell tudnod oldani őket.”

„Szóval keményen dolgozunk, fejlődik a csoportunk. Vannak új kinevezések, akik csatlakoznak és akik szintén hozzá tudnak tenni a jövő évi autóhoz, de a választ mindannyian jövőre Bahreinben kapjuk majd csak meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: