DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 23. hétfő
F1

„Talán elutazom Lourdes-ba” – Leclerc

Elképesztő balszerencse sújtja az idei szezonban Charles Leclerc-t, aki ezt maga is szóvá tette kiesésekor. A lourdes-i Szűzanya segedelmét kéri.

A második rajtkockából várta, illetve csak várhatta volna a piros lámpák kialvását Charles Leclerc a Sao Pauló-i Nagydíjon, hiszen a felvezető körön műszaki hiba ütötte fel a fejét az SF23-asban, a monacói pedig látványosan eldobta az autót a felvezető körön.

A problémáról azóta beszélt maga Leclerc és a csapatfőnöke is, aki elmondta, hogy a versenyző egyáltalán nem hibázott, és valamiféle elektronikai gond miatt ment el előbb a szervo, majd a hidraulika és a motor is.



„Már mikor elment a szervo, akkor tudtam, hogy gond lesz. Bementem a kanyarba, aztán elment a hajtás, blokkoltak a hátsó kerekek, én pedig nem tehettem semmit. Újraindítottam az autót többször is, de 15 másodperc múlva mindig ugyanaz történt” – nyilatkozta Leclerc a futamot követően, a Formula.hu jelenlétében.

„Miért vagyok ilyen balszerencsés?”

Tette fel a költői kérdést Charles Leclerc, akinek egész karrierjét végigkíséri a balsors, de az idei szezonban különösen rájár a rúd a monacói pilótára.

A szezonnyitón megállt alatta az autó, mikor a harmadik helyen haladt, majd ennek a hibának köszönhetően a második versenyen máris tíz rajthelyes büntetést kapott, mivel meghaladta a felhasználható motorvezérlő egységek számát, Ausztráliában Stroll-lal ütközött, és esett ki emiatt, Spanyolországban pedig 15 helyes büntetést kapott az erőforráselemek cseréjét követően, majd Zandvoortban a padlólemez sérülése miatt volt kénytelen kiállni, az USA Nagydíjról pedig utólag zárták ki.

Ezt még felsorolni is hosszú volt, így nem csoda, hogy Leclerc kissé összetört Brazíliában történtek után: „Nyilván rendkívül bosszantott, ami történt, amit mondtam, azt pedig a pillanat heve miatt mondtam. Ideges vagyok, hiszen a szezon második felében ráéreztem az autóra, itt feláldoztuk gyakorlatilag az egész hétvégénket a vasárnapért, aztán hat kanyart követően véget ért az egész” – utalt arra Leclerc, hogy a Ferrarinál inkább használt lágyakon futották a sprintet, hogy a vasárnapi nagydíjra három szett új abroncsuk maradjon.

„Most tovább kell lépnem, és a hátralévő két versenyre kell koncentrálnom. Ettől még persze frusztráló, hogy hány pontot dobtunk el a szezon során ilyen-olyan problémákból kifolyólag. Remélem, hogy még mindig harcban lehetünk a konstruktőri második helyért, mert más motivációm már nem maradt az idei szezonra.”

Azt illetően, hogy miként fogja összeszedni magát, Leclerc vagy Lourdes-ban, vagy Los Angelesben talál majd megnyugvást: „Tudom már, miként kell továbblépni, reggelre jól leszek. Hamarosan Los Angelesbe repülök, de lehet, hogy előtte még foglalok egy jegyet Lourdes-ba, hogy elmúljon a balszerencsém. Ha nem így lesz, akkor viszont Los Angelesben töltöm a hetet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: