DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Perez: Az végzett a dobogón, aki megérdemelte

Egy hajszál választotta el Sergio Perezt a brazíliai futam pódiumától, a mexikói azonban nem bosszús – szerinte Fernando Alonso kiérdemelte ma a harmadik helyet.

Sok idő óta először került újra igazán közel a dobogóhoz Sergio Perez. A mexikói a Sao Pauló-i Nagydíj utolsó köreiben kemény csatát vívott Fernando Alonsóval a harmadik helyért, majd azután, hogy a Red Bull versenyzője egy körrel a vége előtt végre megelőzte spanyol ellenfelét, az Aston Martin-pilóta végül visszavette pozícióját. Perez így a kilencedik rajtkockából indulva a negyedik helyen zárta a futamot.

„Sokáig tartott, mire áthámoztam magam a Mercedeseken, ez eléggé megártott a futamomnak, onnantól kezdve hátrányban voltunk Fernandóhoz képest. A végén jól fel tudtunk zárkózni rá, közel kerültünk a dobogóhoz. A legvégén megláttam a lehetőséget és éltem vele. Kissé legyilkoltam emiatt a hátsó abroncsokat, de az egyenesben nagyon gyors voltam. Nem igazán tudtam volna másképp csinálni bármit is. Gratulálok Fernandónak, nagyon jó és sportszerű csata volt, mindig hagytunk egymásnak elég helyet. Nagyon kevés versenyzővel lehet így harcolni. Az szerezte meg a dobogós helyezést, aki megérdemelte” – mondta a leintés után a mexikói.

Perez szerint jó lépéseket tesznek előre



Perez az Olasz Nagydíj óta nem végzett az első háromban, Brazíliában azonban ismét jó tempót tudott diktálni a szerencsétlenül alakult időmérő ellenére. Hazai pályán való kiesése után így igazán fontos pontokat szerzett a bajnoki pontállást tekintve, Lewis Hamilton nyolcadik helye ugyanis azt jelenti, hogy a Red Bullos megerősítette második helyét az összetettben.

„Az elmúlt pár hétvégén megvolt a tempóm, de valamilyen oknál fogva nem voltunk képesek összerakni a versenyeket. Katar után nagyon sok mindenre rájöttünk, mit csináltunk rosszul. Mexikó is egész jó volt, kiestem ugyan, de nagyon közel voltam a vezetéshez. Összességében úgy érzem, jól haladunk előre.”

„Csak idő kérdése volt, mikor jön végre össze. Fontos eredmény ez a mai a bajnokságban is, mert így egyre közelebb kerülünk a második hely bebiztosításához. Szerettem volna az első háromban végezni, fáj, hogy lemaradtunk róla, de örülök is Fernandónak, mert nagyon jó futamot teljesített. Most már csakis Las Vegasra koncentrálok és biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk tudni mutatni, mire vagyunk képesek!” – nyilatkozta Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: