DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 25. szombat
F1

„Nagy kő esett le a szívünkről” – Alonso

Nagy megkönnyebbülést jelentett az Aston Martin számára a pénteki időmérőn, majd a sprintversenyen mutatott tempó Fernando Alonso szerint.

Az elmúlt négy versenyhétvégén csak három alkalommal ért célba valamelyik versenyző pontszerző helyen, ami édes kevés, ha azt nézzük, hogy volt három sprint is ezalatt, az Aston Martin pedig azt követően, hogy egyértelműen a második leggyorsabb autóval rendelkezett a szezon elején, mára már csak az ötödik a konstruktőri pontversenyben.

Lawrence Strollék a fejlesztéseikkel abszolút zsákutcába futottak, amit mi sem mutat jobban, minthogy több versenyt is a bokszutcából kezdtek meg mostanában, Alonsónak pedig inkább visszarakták a korábban használt padlólemezt az autójára.

A második sorban az Astonok

Aztán a pénteki időmérő edzésen – igaz furcsa körülmények között – kibérelték a második sort a rajtrácson a vasárnapi futamra, ráadásul az eddig önmagát csak kereső Lance Stroll szerezte meg a harmadik helyet. Alonso hosszú idő után végre először bizakodó.



„Ígéretes volt” – nyilatkozta a spanyol a sprint után, amit mindkét Aston Martin a mezőny végéről kezdhetett meg, de feljöttek a 15. és 17. helyekről a 11. és 12. pozíciókba.

„Ha elég jó lesz a tempónk ahhoz, hogy célba érjük az ötödik-hatodik helyen, azt elfogadjuk. Határozottan állíthatom, hogy ezúttal versenyképesebbek vagyunk. Valamelyest elégedettebbek vagyunk az autóval, mint az utóbbi hétvégéken, már a szabadedzésen is jók voltunk, így bizakodva várjuk a futamot.”

Megkönnyebbültek Alonsóék

A sprinten mutatott felzárkózás miatt valóban bízhatnak egy erős pontszerzésben Alonsóék, ám a McLarenek is nagyon erősnek tűnnek ezen a hétvégén is, így valóban szükségük lenne már egy jó versenyre.

„A sprint után azt mondhatom, hogy egy kicsit megkönnyebbültünk, leesett némi teher a vállunkról. Rosszul érintett volna bennünket, ha ezen a hétvégén is szenvedünk, de kifizetődött a kőkemény munkánk, ami néha még fájdalmas is volt” – tette hozzá a kétszeres F1-es világbajnok.

„Most rengeteg adat áll rendelkezésünkre, amiket tanulmányozhatunk. A tripla forduló nyilván stresszes volt mindenki számára, és nehéz lesz ez után is a munkával foglalkozni, de ez a csapat mindig tövig nyomja a gázt ezen a téren, a brazíliai teljesítményünk pedig egyértelműen azt mutatja, hogy jó az irány, amerre tartunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: