DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Hónapok óta először villant meg Stroll

Zandvoort óta először jutott túl a Q1-en, Spa óta először került Q3-ba, idén harmadszor győzte le Alonsót: váratlan extrát hozott Brazíliában Lance Stroll.

Szenzációs harmadik helyet szerzett az interlagosi időmérőn Lance Stroll, aki utoljára a nyári szünet utáni első hétvégén, Hollandiában jutott túl a Q1-en (!) egy F1-es időmérőn (nem számítva a sprintkvalifikációkat), és Baku óta ez még csak a negyedik alkalom, hogy ott volt a Q3-ban – természetesen az idei legjobb időmérős teljesítményét jelenti a harmadik rajtkocka, ráadásul eddig 17-2-re kapott ki házon belül Fernando Alonsótól a házon belüli csatában.

„Az autó jónak érződött a teljes időmérő alatt. Aztán a Q3 elég trükkösen alakult, nagyon rossz kört mentem, de szerintem a körülmények sokat változtak. Voltak elfékezéseim és elnézett kanyarcsúcspontjaim, de végül ez is elég lett a top háromhoz, ami szép eredmény” – értékelt röviden az autóból kiszállva Stroll.

GP2313_120038_U1A5825_resize



Az Aston eddig elégedett lehet: Alonso is bizakodóbb volt a hétvége kezdetén, a szabadedzésen is jó tempót ment az AMR23-as, az időmérőn megszerzett második sor pedig minden várakozást felülmúlt – főleg úgy, hogy az előző két hétvégéjük katasztrofálisra sikerült műszaki hibákkal és a nagyon nem működő új fejlesztési csomaggal.

„Nehéz volt az utóbbi pár hétvége. Jó futamunk volt Austinban, aztán pár nappal később nagyon nehéz volt az egész hétvége Mexikóban. Szóval ez most egy remek nap volt” – tette hozzá a kanadai.

A versenytempó persze más kérdés, de arról igazán komoly képet még nem kaphattunk az egy szabadedzés alatt – az viszont egyértelmű, hogy Stroll hónapok óta először tűnik igazán összeszedettnek és gyorsnak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: