DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Bejelentés: 2030-ig marad Interlagosban az F1

A hétvégi Sao Pauló-i Nagydíj pénteki napján megerősítették, hogy további öt évre aláírtak a közkedvelt brazil helyszínnel, így 2030-ig biztosan a naptár része marad.

Örömhírrel indult a brazil szurkolók számára a hazai nagydíj: pénteken a Formula-1 bejelentette, hogy öt évvel meghosszabbították az interlagosi pálya szerződését. Mivel eredetileg 2025-ig volt érvényes a kontraktus, ez azt jelenti, hogy 2030-ig biztosan az F1-es versenynaptár része marad a Sao Pauló-i Nagydíj.

Az interlagosi helyszín már több mint 50 éve látja vendégül a száguldó cirkuszt, és számos emlékezetes futamot rendeztek már a rajongók és a pilóták körében is kedvelt helyszínen – elég csak arra a 2008-as szezonzáróra gondolnunk, amelynek épp a minap volt a 15 éves évfordulója.

f1-brazil-start



Az F1 közleménye szerint a hosszabbítás a Sao Paulo polgármestere, Ricardo Nunes jelentős befektetésének köszönhető (amely révén néhány éve már hivatalosan nem is Brazil Nagydíjnak nevezik a futamot). Ennek folyományaként a város a pálya fejlesztését is célul tűzte ki, hogy az szélesebb körű szórakoztató tevékenységeknek adhasson otthont, beleértve zenei koncerteket is.

Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali örömmel nyilatkozott a bejelentés kapcsán: „Brazíliának gazdag öröksége van a versenyzésben, ez az ikonikus pálya pedig kedvencnek számít a versenyzők és rajongók körében világszerte. Mindent magában foglal, ami nagyszerű a versenyzésben, és várjuk, hogyan fejlődik még tovább az évek során, hogy még jobb élményt nyújtson.”

A Sao Pauló-i Nagydíj idén az utolsó sprinthétvége egyébként – Interlagos az egyetlen helyszín, ahol az újítás 2021-es bevezetése óta minden szezonban a rendhagyó lebonyolítás szerint futották az eseményt. Jövőre szintén november első hétvégéjén látogat majd a mezőny Brazíliába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: