DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

„Szerződésem van, független attól, hol végzek idén” – Perez

Már maga mögött hagyta mexikóvárosi csalódását Sergio Perez, aki optimistán várja a Sao Pauló-i Nagydíjat. Az elmúlt két hétvégén sokat tanultak.

Csalódással ért véget hazai versenye Sergio Perez számára, aki ugyan jó rajtot vett a harmadik sorból, de az egyes kanyarnál nem mérte fel megfelelően a lehetőségeit, és összeütközött Charles Leclerc-rel, ami azt eredményezte, hogy már az első kanyarban véget ért számára a Mexikóváros Nagydíj.

Amellett, hogy számos pletyka szól mostanság Perez 2024-es üléséről, azért is fájhat ez a mexikóinak, mert a második helyért zajló csatában legfőbb kihívója, Lewis Hamilton szinte megfelezte hátrányát vele szemben.

Túltette magát a történteken

Bár a bokszutcába még visszaevickélt a mexikói, s ült pár kört az RB19-ben, végül kénytelen volt kiszállni az autóból és feladni a versenyt, ami benne is maradt a következő napra.



„Hétfőn még szomorú voltam, nagyjából a nap feléig, de aztán túltettem magam ezen. Sportember vagyok, pontosan tudom, hogy miként mennek a dolgok. Szóval magam mögött hagytam már ezt, és emelt fővel járok, mert a legjobbamat nyújtottam és erre büszke vagyok. Most már az utolsó három versenyre koncentrálok.”

Perez optimista

Egy héttel a Mexikóvárosi Nagydíjat megelőzően – Hamilton kizárása nyomán – végül a negyedik helyet szerezte meg Perez, aki optimistán várja a Sao Pauló-i Nagydíjat.

„Az elmúlt két versenyhétvége meglehetősen pozitív volt, csak éppen nem sikerült összeraknunk a részleteket. Azt érzem, hogy sokat léptünk előre, és optimista vagyok azt illetően, hogy ezen a hétvégén végre megmutathatjuk, milyen tempóval is rendelkezünk.”

A jövőjét firtató tengernyi kérdésre kemény választ adott Perez: „Ha erről akartok írni, akkor rajta! Számomra egyértelmű a helyzet: szerződésem van a 2024-es évre, függetlenül attól, hogy hol zárom az idei szezont. Megvan a tempóm, hogy megszerezzem a második helyet a szezon végén, de sok balszerencse ért az utóbbi időszakban."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: