DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Hamilton: Nem hagyom, hogy elvakítson a pillanatnyi jó teljesítmény

Nem vakítja el a hétszeres világbajnokot a Mercedes jelenlegi erős tempója. Bár lehet esélyük a hétvégi Sao Pauló-i Nagydíjon, ő inkább hosszabb távon gondolkodik.

A Mercedes tavaly learatta a babérokat Brazíliában, hiszen George Russell előbb a sprintet, majd a vasárnapi futamot is megnyerte, a sikert pedig Lewis Hamilton tette teljessé, aki a második helyen hozta be a másik Mercedest.

A hétszeres világbajnok saját elmondása szerint nem érzi magukat nyeregben, mert tavaly is ígéretesen alakult a szezon vége, aztán az idei évet pocsékul kezdték.

Hamilton hosszabb távon gondolkodik

„Nem tudom, hogy lesz-e esélyem idén megnyerni a Sao Pauló-i Nagydíjat. Az előző versenyek után sokaktól kaptam üzenetet, hogy alakulunk, de tavaly év végén is jól festettünk, aztán az idei szezont másfél másodperces hátrányból kezdtük” – mondta Hamilton a Formula.hu jelenlétében.



„Jelenleg sokkal inkább a hosszabb távú terveink lebegnek a szemem előtt, de persze fontos lenne megtartani a második helyet a konstruktőri pontversenyben, mert az az egész csapatnak sokat jelentene. Szerintem a Red Bull behúzza ezt a versenyt is, de ha mégsem így lesz, akkor a legnagyobb örömmel veszem fel ellenük a harcot.”

„Ha valami olyasmit tudnánk villantani, mint Austinban és jobban működne a stratégiánk, akkor nagyszerű hétvégénk lehet” – tette hozzá Hamilton, aki azért két lábbal a földön marad továbbra is.

„Nem vakít el a jelenlegi erős formánk. Boldog vagyok és büszke is a csapatra, és a legutóbbi dobogó is csak a kemény munkának és kitartásnak volt köszönhető, de mint mondtam, én hosszabb távban gondolkodom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: