DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

„Mindenkinek jobb lesz, ha nincs csapatutasítás” – Verstappen

A tavalyi dráma elkerülése érdekében Verstappen leszögezte: nem szeretné, ha a boxutcából kapna utasítást csapattársa elengedésére – akinek viszont nagy szüksége van a pontokra a második hely megtartásához.

A 2022-es Sao Pauló-i Nagydíj váratlan képsorokkal zárult: Max Verstappen a hatodik helyért előzte meg Sergio Perezt. A holland ekkor már bebiztosította egyéni világbajnoki címét, így a csapat az utolsó körökben arra kérte, hogy engedje vissza maga elé mexikói csapattársát, aki a tabella második helyezéséért állt harcban Charles Leclerc-rel.

Verstappen a kérés ellenére is Perez előtt ért célba – a rádión pedig egyértelmű nemtetszését fejezte ki. Az idei Sao Pauló-i Nagydíj médianapján arról kérdezték a háromszoros világbajnokot, hogy az idei, Lewis Hamiltonnal zajló csatájában fogja-e segíteni csapattársát:

„Úgy gondolom, hogy összességében nem mindig nekem kellene a pontok nagy részét szállítani a csapatnak. Biztos vagyok benne, hogy Checo meg tudja tartani a helyét, mivel gyorsabb az autónk” – nyilatkozta a RacingNews365 oldalának.



„Tavaly a csapatutasítást nem beszéltük meg elég alaposan a versenyhétvégét megelőzően. Remélem, most nem fog megismétlődni – mindenkinek jobb lesz így.”

Ismét gyenge szereplés a Red Bulltól?

A tavalyi brazil futamon sem láthattunk csúcsformát az energiaitalosoktól – a hatodik és a hetedik helyezéseket szerezték meg. Arra a kérdésre, hogy a hétvégi nagydíjon mire számítanak, így felelt Verstappen:

„Tavaly nem volt jó futamunk itt, az idei sprintformátum pedig igazán megbonyolítja a dolgunkat. Volt néhány ötletünk, hogy az előző évi futam miért nem sikerült. Most azonban csak egy szabadedzésünk van kijavítani a hibáinkat” – fogalmazott a holland.

„Nagymértékű gumikopással kell itt számolnunk, ehhez kell beállítanunk az autót. Azonban sok alacsony tempójú kanyar van a pályán, melyekben nem kifejezetten remekelünk. Meglátjuk, hogy sikerül. Az előző évben nem volt jó hétvégénk itt, ezért most még keményebben fogunk próbálkozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: