DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Még Verstappennek is van hibája, de Mexikóban azt is jól csinálta

Dr. Helmut Marko fogadást kötött és nyert: Verstappen kiküszöbölte egy korábbi problémáját az F1-es Mexikóvárosi Nagydíjon.

A Red Bullnál kissé tartottak Max Verstappen rajtjától Mexikóban, főleg a piros zászlós megszakítás utáni újraindításnál, ugyanis a háromszoros világbajnoknak voltak ezzel gondjai az idény során – mérnöke, Gianpiero Lambiase sokat dolgozott ezen a hollanddal, és a Mexikóvárosi Nagydíj rajtja előtt a mérnök fogadott is Dr. Helmut Markóval.

„Fogadtam Gianpieróval, hogy Max elsőként fog elfordulni az egyes kanyarban, és nyertem!” – számolt be erről Marko a De Telegraafnak.

SI202310280666_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



„Mestermunka volt a rajtja, és ennek köszönhetően azonnal képes volt a saját tempóját autózni és kontrollálni a futamot, ahogy azt megszokhattuk. A piros zászló nélkül pedig szerintem még nagyobb lett volna a fölényünk” – tette hozzá.

 

Verstappen foglalkozott a rajtokkal

Maga Verstappen sem tagadta, hogy dolgoznia kellett a rajtjain, mert korábban nem mindig volt kellően éles az elrugaszkodásnál:

„Egyszerűen csak a megszokott procedúrát egy kicsit jobban kellett csinálnom, jobban érteni a tapadást és a kuplung beállításait. Szerintem most egy kicsit már élesebbek voltunk, mert az év elején ez kicsit még problémás területnek számított. Azóta megoldottuk, de még mindig voltak bajok a gumihőmérséklettel és a beállításokkal” – magyarázta a pilóta.

„Minden nagyon érzékeny, ha nem találod el tökéletesen, akkor kipöröghetnek a kerekek, vagy nem elég jól fog majd a kuplung. Nagyon nehéz jól csinálni, de Mexikóban különösen jól sikerült” – tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: