DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Ricciardo: Nagy dolog, hogy pályán beértünk egy Mercedest

Vidám hangvételű interjút hallhattunk Ricciardótól, aki a hetedik helyen ért célba a Mexikóvárosi Nagydíjon – az ausztrál Russell Mercedesét is majdnem megelőzte az utolsó kanyarokban.

A gyengébb austini visszatérést követően remek futamot teljesített az AlphaTauri ausztrálja Mexikóban: miután a negyedik helyre kvalifikálta magát a szombati időmérőn, a vasárnapi futamon erős tempót mutatva a hetedik helyen végzett. Ricciardo nem kis meglepetésre az utolsó métereken Russell Mercedesére is veszélyes volt – a leintést követően így értékelte teljesítményét:

„Boldog vagyok, az egész hétvégém remek volt. Az is elképesztő, hogy az utolsó körben George mögött voltam, nagy dolog a csapatunknak beérni egy Mercedest pályán. Nyilván, amikor ilyen közel ér az ember valakihez, az plusz két pont lehetett volna. De összességében nagyon örülünk ennek az eredménynek.”

Egykori csapattársak viccelődése



A futamot követő interjúk során volt csapattársa, Lando Norris érdeklődött sérüléséről – a brit ugyanis viccesen megjegyezte, hogy a kanyarokban mintha furcsán tartaná Ricciardo a kisujját:

„Az öklömet még mindig nem tudom teljesen összezárni, így amikor jobbra fordultam, a fedélzeti kamerán lehet látni, ahogy a kisujjam kicsit kifele áll. Azonban teljesen rendben van” – felelte a tőle megszokott jókedvvel Ricciardo. Norris megjegyezte: kicsit olyan most az ausztrál vezetése, mintha egy pezsgős poharat tartana a kormány helyett.

„Lando nagyon gyorsan közeledett. Nyilván nem akartam csak úgy elengedni, azonban úgy gondoltuk, ha George elé kerül, azzal ismét lőtávolságon belül lesz George. Végül ez történt, köszi érte!” – intézte Norrishoz a szavait az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: