DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Leclerc maga sem számított a pole-ra

Váratlan rajtelsőséget szerzett a Ferrari az F1-es Mexikóvárosi Nagydíjon: Charles Leclerc tudja, hogy nagyon nehéz lesz győzelemre váltani a pole-pozíciót.

Charles Leclerc és a Ferrari általános megdöbbenést okozva a semmiből szerzett pole-pozíciót a Mexikóvárosi Nagydíjon, s hogy mennyire váratlan volt ez, azt tökéletesen bizonyítják a monacói első szavai az időmérőt követően, melyet csapattársa, Carlos Sainz és a háromszoros világbajnok Max Verstappen előtt nyert meg.

„Zsinórban a második hétvégén értünk el váratlan eredményt” – kezdte a Ferrari vörös hercege. „Nem számítottam a pole-ra, a harmadik szabadedzés után úgy éreztük, hogy eléggé le vagyunk maradva. De valahogy aztán, amikor mindent összeraktunk, jól alakultak a dolgaink, és sokat léptünk előre a friss abroncsokon.”

leclerc-mexiko



Leclerc arra a kellemetlen statisztikára is utalt, hogy eddigi 21 pole-ja közül mindössze négyet tudott győzelemre váltani: „Már a holnapi versenyre koncentrálok, hiszen rengeteg rajtelsőségünk volt, de ezt győzelemre is kell váltanunk, ami nagyon nehéz lesz.”

„Csak magunkra koncentrálunk majd, a tempó egészen jó volt a hétvégén, de nem vagyok biztos benne, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy célba vegyük a győzelmet, mindenesetre mindent be fogunk vetni, hogy megszerezzük” – zárta szavait a pole-pozíciós.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: