DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Hamilton úgy vigyázott a gumikra, mint Button

A Mercedes pilótája ugyan kockáztatva a közepes keveréket választotta, mégis másodikként zárt. A brit világbajnok öröméből még viccelődésre is futotta.

Az újabb Verstappen-győzelemmel záruló Mexikóvárosi Nagydíjon Lewis Hamilton állhatott fel a holland mellé a dobogó második fokára, megelőzve a harmadik helyen záró Charles Leclerc-t.

A hétszeres világbajnok brit kockáztatott a verseny során, hiszen a táv felénél a közepes keverékre szavazott, amikor Kevin Magnussen balesete miatt a versenyt piros zászlóval megszakították. Azonban ez Hamilton számára bejött, hiszen a gumik kibírták, a futam végén még a leggyorsabb kört is megfutotta.

„Köszönetet kell mondanom ennek a hihetetlen közönségnek” – kezdte örömteli nyilatkozatát a Mercedes pilótája. „Mexikóban remek versenyeink vannak minden évben. Nagyon szeretek idejönni, az ételek fantasztikusak, az emberek pedig gyönyörűek.”



„Egyébként frissnek érzem magam. Nem kellett eszméletlenül nyomnunk, de jó eredményt értünk el ahhoz képest, hogy a hatodikról indultunk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen nehéz hetek vannak mögöttünk.”

„Ez egy nagy visszatérés az előző nehéz hétvége után a végeredmény miatt” – összegzett Hamilton, aki az austini kizárást követően 19 pontot hozott a tabella második helyén álló, hazájában nullázó Sergio Perezen. 

Amikor az interjúkat készítő Jenson Button arról kérdezte korábbi csapattársát, hogy milyen volt az utolsó etap a közepes keverékeken, a hétszeres világbajnoknak még viccelődni is támadt kedve: „Azt gondoltam, hogy nem fogja kíbirni. De igyekeztem nagyon szépen vezetni, úgy mint te!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: