DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Bizakodó az Alfa Romeo az időmérőt követően

Elégedetten várhatják a Mexikóvárosi Nagydíjat az Alfa Romeo pilótái, az első tízből rajtoló párost nem lepte meg a múlt hétvégéhez képest nagynak tűnő javulás.

Mindkét Alfa Romeo a Q3-ban találta magát a Mexikóvárosi Nagydíj időmérőjén, Valtteri Bottas a kilencedik, míg Guanyu Zhou a tizedik helyről rajtolhat a mai futamon. A pilóták pozitívan tekintenek a verseny elébe.

„Jó lépéseket tettem ma előre Valtterihez képest. Tegnap sok mindent kipróbáltunk, ma pedig javítani akartunk a tapadásunkon, de a fő fókuszom a hétvégére a versenytempó javítása volt annak érdekében, hogy az Austinban látottakat elkerüljük. Hosszú futamnak nézünk elébe, de örülök, hogy mindkét autónk az első tízben van, így együtt küzdhetünk és remélhetőleg léphetünk előre. A versenytempóm ígéretesebbnek tűnt, mint az egykörös, úgyhogy bizakodó vagyok” – értékelt a Formula.hu jelenlétében az időmérő után a kínai pilóta.



A katari dupla pontszerzés után újabb jó eredményt várnak az Alfa Romeónál, a Williams váratlan visszaesése a szabadedzések után az időmérőn pedig kifejezetten jól jön az Bottaséknak. A konstruktőri bajnokság hetedik helyéért folytatott küzdelemben egyelőre a britek állnak jobban, mindössze tíz pont választja el a két csapatot a Williams austini duplázásának és az Alfák nullázásának köszönhetően.

„Eleve többet vártam ettől a hétvégétől, mint az austinitól, mivel jól szoktunk teljesíteni ezen a pályán. Már a szabadedzéseken is úgy tűnt, hogy az első tízben a helyünk, úgyhogy nagyon jó most mindkét autót ott látni a Q3-ban. Az utolsó próbálkozásomon volt egy elfékezésem, ott vesztettünk egy kis időt, de azért elégedettek vagyunk ezzel az eredménnyel. A pálya karakterisztikái fekszenek nekünk és ezen a hétvégén a beállításokat is sikerült eltalálnunk. A Williamsek előtt vagyunk, ami egy nagy pozitívum, jó lenne pár pontot faragni hozzájuk képest, Danielt (Ricciardo) viszont meglepő olyan elől látni, elég erősnek tűnnek itt” – mondta a finn versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: