DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Hamilton: A Red Bull nem segít Pereznek

Védelmébe vette Sergio Perezt a Mercedes hétszeres világbajnok pilótája, aki szerint csapata nem úgy bánik a mexikói versenyzővel, ahogyan kellene.

Ugyan nem nevezte meg azokat a személyeket, akikre gondolt, de Lewis Hamilton kerek perec kijelentette, hogy nem bánnak megfelelően Sergio Perezzel a Red Bullnál. A mexikói teljesítménye alaposan visszaesett az első versenyeket követően.

A Red Bull egyébként testőröket is fogadott Max Verstappen mellé a Mexikói Nagydíj idejére, nehogy valamilyen atrocitás érje őt Mexikóvárosban a nagydíjhétvége alatt, miután az USA Nagydíj végén több Perez-fanatikus is kipfújolta a hollandot.



Ez persze Perez teljesítményén aligha fog változtatni, mindenesetre Lewis Hamilton megvédte a Red Bull második számú pilótáját, akinek könnyen lehet, hogy idővel ülésébe fog kerülni a hosszú ideje tartó pocsék teljesítmény.

Hamilton is nehezen viselné

„Azt hiszem, hogy egyáltalán nem segít neki a csapata” – mondta Hamilton a Fox Sports-nak Mexikóban, ahol a Formula.hu is jelen van.

„Tudom, hogy a Red Bull egy hatalmas csapat, ami elképesztően sok emberből épül fel, de vannak ott olyan emberek, akik nagy hatással vannak rá pszichológiailag, és egyáltalán nem kap tőlük támogatást. Ha én hallanék folyamatosan ilyen negatív dolgokat magamról, én magam is nehezen viselném.”

„Rendkívül komplikált helyzetben van, de szerintem már megtanulta kezelni ezt. Én magam sosem jártam hasonló cipőben, de mint versenyző átérzem a mentális és pszichológiai nyomást, amin ő megy át most. Ez olyasvalmi, amit nehéz szavakba önteni.”

Perez jól kezdte a szezont

„Boldog voltam miatta, mert nagyon jól kezdte a szezont, jól vezetett, akkor azt gondoltam, hogy most fogjuk látni Checo legjobbját. Ez egy olyan sport, amit komoly odaadással kell űzni, azt pedig ki kell emelni Perezzel kapcsolatban, hogy mindig összeszedte magát és talpra állt a nehéz szituációk után is.”

„Abban pedig biztos vagyok, hogy a mexikói közönség kitesz majd magáért ezen a hétvégén. Amikor én versenyeztem Silverstone-ban, rendkívül motivált a tömeg, és biztos vagyok benne, hogy ez rá is hasonló hatással lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: