DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

„Újabb elszalasztott lehetőség” – Russell

Rossz rajt, változóan erős tempó: a Mercedes pilótája szerint az egész 2023-as F1-es szezonját jól tükrözte az USA Nagydíj képe.

George Russell az ötödik helyről vághatott neki a vasárnapi futamnak Austinban, de már rögtön a rajtnál pozíciókat veszített. Végül hetedikként látta meg a kockás zászlót, de ez Lewis Hamilton és Charles Leclerc utólagos kizárása miatt ötödik helyezéssé változott.

A Mercedes pilótája csalódottan értékelt a Formula-1-es USA Nagydíjat követően: „Az egész szezon története ez, úgy érződik: az elszalasztott lehetőségeké. Az elejétől kezdve hátrányban voltam azzal, hogy rosszul rajtoltam. Aztán utána felraktuk a kemény gumit, és kicsit menedzselnünk kellett az üzemanyag-fogyasztást és a motort.”

f1-russell-mercedes-austin-2



„Nagyjából egy másodperccel voltunk lassabbak, aztán amikor visszaraktuk a közepes keveréket, mi voltunk a leggyorsabbak a pályán. Nagyjából 10 másodperccel közelítettünk Maxra, és Lewison is hoztunk néhányat. Szóval szerintem ez egy újabb elmulasztott esély volt, és frusztráló, hogy nem állhattunk dobogóra.”

Russell szerint nem a sprintformátum miatt kevés rendelkezésre álló idő okozta azt, hogy az egész texasi hétvégén rendre elmaradt Hamilton tempójától, elvégre két hete Katarban viszont az egyik legerősebb teljesítményt nyújtotta.

„Austin mindig is mumuspályám volt, mindig küszködtem itt. Miközben neki pedig mindig erőssége volt ez a helyszín” – utalt Hamiltonra. „De nem aggódom túlságosan, mert ez kivételes esetnek tűnik a huplis aszfalttal.”

f1-russell-mercedes-austin-1

Semmi sem akart összeállni

„Ha megnézem a mai tempót, szerintem az utolsó etap jól példázza, milyen potenciál rejlett volna bennünk” – folytatta Russell. „Gyakran apróságokon múlik. Az időmérőn lassú voltam, aztán a Q3-ra megjött a tempó. A sprintkvalifikáción a közepes gumikon elöl voltam az első két szakaszban, az SQ3-ra viszont nem volt friss lágy abroncsom.”

„De úgy érzem, ilyen az egész szezon. Tavaly szerintem talán ha egyszer szalasztottunk el lehetőséget 22 verseny alatt, idén viszont a futamok felén úgy érezzük, nem szereztük meg a maximálisan elérhető pontokat.”

Azért talált pozitívumot is az amerikai hétvégében a brit versenyző: szerinte a Mercedes módosított padlólemeze túlteljesítette a várakozásokat, ami így bizakodással töltheti el őt és az egész csapatot a jövőre nézve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: