DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Ezért szenvedett visszatérő futamán Ricciardo

A két hónappal ezelőtt eltört keze rendben volt, más hátráltatta az AlphaTauri ausztrál pilótáját a vasárnapi F1-es USA Nagydíjon.

Csaknem két hónappal a zandvoorti csuklósérülését követően tért vissza a Formula-1-es mezőnybe Daniel Ricciardo a hétvégi USA Nagydíjon. Az austini forduló azonban nem alakult simán számára: a számára 12. hellyel végződő szombati sprintet követően el is ismerte, hogy némileg még rozsdásnak érezte magát versenykörülmények között a kihagyás miatt.

f1-ricciardo-alphatauri-austin-2



A vasárnapi futamon aztán a célba érők között utolsó, azaz 15. lett, miközben csapattársa, Yuki Tsunoda a kizárások után a nyolcadik helyre hozta be az AlphaTaurit, ráadásul a leggyorsabb kört is megfutotta a japán. Ricciardónál azonban egyfelől a stratégiai is messze állt az ideálistól, másfelől egy másik tényező is hátráltatta a többszörös nagydíjgyőztest:

„Sajnos egyszerűen egy sérülés korlátozott minket” – idézi a pilóta szavait a Crash.net szaklap. „Elég hamar begyűjtöttünk némi sérülést, mert igen hamar tempót veszítettünk. Mondtam a csapatnak, hogy ’bocsi, srácok, nem tudok mit tenni’. Azt mondták, úgy tűnik, mintha elhagytunk volna valamit, aztán jelezték, hogy igen, összeszedtünk egy sérülést valahol az autó elején. Gondolom, törmelék okozta.”

„Strollt említették. Úgy gondolom, közel kerültünk egymáshoz, de nem hiszem, hogy összeértünk volna, szóval szerintem valahol összeszedtünk némi sérülést, ami borzalmassá tette a futamunkat. Nem fogok hazudni, legjobb esetben top 10-es autó a miénk, de ha megsérül, akkor kicsúszunk a pontszerzők közül.”

f1-ricciardo-alphatauri-austin-1

Rendben volt Ricciardo keze

Természetesen felmerül a kérdés, hogy vajon volt-e problémája Ricciardónak a sérülésből épp csak meggyógyult kezével a meglehetősen huplis, ezért fizikailag egyébként is komoly kihívást jelentő Circuit of the Americas pályán. Az ausztrál szerint nem volt szó ilyesmiről:

„Valószínűleg szombaton rosszabbul éreztem magam, mint ma. Azt mondom, rosszabbul, de természetesen még így is rendben voltam. De úgy éreztem, talán kicsit jobban izzadtam, amikor kiszálltam az autóból.”

„Vannak pozitívumok. A kéz nem kifogás, az jó volt, és jól is időzítettük a visszatérés. Fizikailag nyilván kemény verseny volt, de így is rendben volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: