DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

„Nehéz volt, de sokat tanultunk belőle” – Sainz

A sprintfutamot egyedüliként lágy keverékeken teljesítő Sainz szerint nem volt előnyös a taktikájuk – azonban a begyűjtött információk a vasárnapi futamon az előnyükre válhatnak.

A hatodik helyről rajtolhatott, és ugyanezen pozícióban végzett Carlos Sainz az USA Nagydíj sprintfutamán. Habár a lágy keverékekkel mindkét McLarent megelőzte az első körökben, végül Lando Norris mellett Sergio Perez is visszakerült elé a futam második felében.

A spanyol így értékelte a többiektől eltérő stratégiát: „Amikor láttam, hogy csak mi indulunk a lágyakról, nem voltam benne biztos, hogy jól döntöttünk. Két-három kör múlva már egyértelmű volt, hogy a közepesek sokkal gyorsabbak, de legalább tanultunk belőle.”



„A jövőben kevesebb hasonló kockáztatásunk lesz. A pozíciómat sikerült megtartanom, bár végezhettünk volna jobb munkát. A hatodik helyért sokat kellett védekeznem, igyekeztem a maximumot kihozni a szituációból.”

A sprintfutamos kockáztatás a spanyol szerint a vasárnapi versenyen fog kifizetődni a Ferrarinak: „Egyértelműen jobb helyzetben vagyunk a holnapi futammal kapcsolatban, hiszen alaposan megismertük a lágyak viselkedését. Kiismertük az összes gumikeveréket, így jobban tudunk koncentrálni a futamra, amikor több pontot osztanak. Nehéz volt a mai nap, de legalább sokat tanultunk belőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: