DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Leclerc: Lassú autóval egy stratégia sem tűnik jónak

A pole-ból kezdte, de csak a hatodik helyen zárta az USA Nagydíjat Charles Leclerc. A monacói az egyetlen volt, aki csak egyszer járt a bokszban.

Hiába kezdhette meg az első rajtkockából az austini futamot Charles Leclerc, már a rajtnál elvesztette az első helyet, onnantól pedig csak hátrafelé ment a ferraris, akin az extrém stratégia sem tudott segíteni, és csak a hatodik helyen zárta a versenyt.

Megvédte a Ferrari stratégiáját

„Elég egyértelmű, hogy eltérő stratégián voltunk, mint a többiek. Sokszor esik szó a stratégiai döntéseinkről, de szerintem az igazság az, hogy ha nem jó a tempónk, akkor bármilyen stratégia rosszul fest. Voltak jobb és rosszabb versenyeink az évet tekintve, ez most az utóbbiak közül volt egy.”



„Az a legnagyobb gond, hogy amikor nincs meg a tempó az autóban, akkor tényleg nincs olyan, hogy jó stratégia” – védte meg az egykiállásos stratégiai döntés Leclerc, aki a mezőnyből egyedüliként nem látogatta meg két alkalommal a csapatát a bokszban.

„Feltettük a keményeket, de lassúak voltunk. Utólag nagyon könnyű azt mondani, hogy ez nem volt jó döntés. A mai nap egyértelműen egyike volt azoknak, amikor nem működtek az elképzeléseink, és igazából le kell ülnünk megbeszélni, hogy előzetesen miért számítottunk arra, hogy az egy és a két kiállás nagyjából hasonló idővel kecsegtet.”

Elengedte Sainzt

A verseny hajrájában csapattársát, Carlos Sainzt is kénytelen volt elengedni a csapat kérésére, amit eleinte nem értett a monacói – kérte is csapatát, hogy a versenyt követően ezt beszéljék meg –, azóta azonban összerakta a képet.

„Először nem értettem, hogy miért is van erre szükség, de aztán rájöttem, hogy hátulról érkezett Perez, így amint megláttam őt, összeraktam a képet. Részemről nincs ezzel probléma, csak meg akartam érteni a helyzetet” – zárta nyilatkozatát Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: