DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Alonso a 17. helyről: Ez volt a maximum

Alonso szerint egyszerűen ennyi volt most az Astonban, elrontották a szabadedzést, a felvezető kört, és az új csomag sem stimmel még.

Idei legrosszabb időmérőjén van túl az Aston Martin: Fernando Alonso a 17., Lance Stroll pedig a 19. helyen zárt Austinban, így 2023-ban először mindkét autó a Q1-ben búcsúzott.

A kétszeres világbajnok az USA Nagydíjra hozott fejlesztéseket, és az elbaltázott első szabadedzést okolta a csalódást keltő teljesítményért.

f1-alonso-aston-usa



„Ez volt a maximum. Nem volt ideális a kör, már a felvezető körben is forgalomba ütköztem, nehéz volt ezt kezelni. Szerintem talán egy másodperc volt hátra, amikor meg tudtam kezdeni a körömet, és túl közel voltam az előttem lévő autókhoz” – idézi Alonso szavait a Racer.

„Ez nem segített, de a kör amúgy jónak érződött, csak a tempó nem volt meg a Q2-höz. Meglátjuk, hogy tudunk-e egy jó sprintet csinálni, mert a nagydíjat innentől erősen befolyásolja ez a nap.”

 

Már a szabadedzés sem sikerült az Astonnál

Alonso szerint nincs meg az érzés a megújított autóval, másképp viselkedik a fejlesztési csomag hatására, és nem igazán tudták még megszokni.

„Szörnyű szabadedzésünk volt. Lance egyetlen kört sem tett meg, nekem is hat-hét minőségi köröm volt csak az új csomaggal, túl sok még az ismeretlen, hogy hogyan kell használni az autót, szóval kicsit vakon mentünk neki az időmérőnek, az eredmény pedig látható.”

„Nem tudunk már mit tenni, parc fermében vagyunk. Ezeket a hétvégéket tesztelésre is használjuk a jövő évre, szóval ha fájdalmas is, meglátjuk majd, hogy mit tudunk tanulni ebből.”

 

Stroll is a tempót hiányolja

Az első edzést egy technikai hiba miatt szinte teljes egészében kihagyta Lance Stroll, és az időmérőn sem ülhetett sokat az autóban, de ő nem az érzésre panaszkodik:

„Nem éreztem úgy, hogy rosszul mennének a dolgok, sőt igazából egész jól éreztem magam az autóban, és úgy is hamar ráéreztem a dolgokra az új autóval, hogy nem nagyon ültem benne a szabadedzésen. Egyszerűen csak nem voltunk elég gyorsak. Nyilván jobb eredményt remélem, de egyértelműen vannak lehetőségeink vasárnapra, szóval meglátjuk, hogy mit tudunk tenni” – mondta a kanadai.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: