DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Ricciardo: El fog jönni Lawson ideje

Az ausztrál pilóta öt versenyt volt kénytelen kihagyni, de az USA Nagydíjon visszatér!

Mindössze harmadik idei versenyhétvégéjét teljesítette az AlphaTaurinál a Nyck de Vriest váltó Daniel Ricciardo, mikor megtörtént a baj: a kicsúszó Oscar Piastri McLarenjét kikerülni próbáló ausztrál a falnak csapódott, és eltört a bal csuklója a balesetben.



A mindig mosolygós ausztrál majdnem két hónapot hagyott ki, s elmondása szerint nehezebben ment a felépülés, mint azt eleinte gondolta. Arról már korábban is beszélt, hogy mostanra a keze rendbe jött, de részletesebben is elmesélte az egész tortúrát.

A kisebbik rossz, de aztán...

„Nehezebb volt ez a folyamat, mint amire számítottam” – ismerte el Ricciardo Austinban, a Formula.hu jelenlétében. „Amikor megtörtént a baleset, attól féltünk, hogy melyik csont tört el, de aztán kiderült, hogy egy olyan, amit könnyebben lehet gyógyítani.”

„Aztán viszont miután megvolt a műtét Spanyolországban, további vizsgálatok vártak rám, ahol kiderült, hogy a törés sokkal rosszabb, mint amilyennek elsőre tűnt. Emiatt vett kicsit több időt a felépülésem és emiatt volt egy kicsit fájdalmasabb a vártnál.”

Erősebb autóba ül vissza

Az ausztrál pilóta várakozásai szerint már egy gyorsabb AT04-esbe fog visszaülni pénteken, azt követően, hogy a faenzaiak szingapúri fejlesztései beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.

„Szingapúrba kilátogattam, ahol megérkeztek a fejlesztéseink, az pedig egy egész erős hétvégéje volt a csapatnak. Szóval abban reménykedem a többiek visszajelzései alapján, hogy egy erősebb autóba ülhetek vissza. Ugyanakkor ez még mindig csak a harmadik versenyem lesz ebben a szezonban, így idén zöldfülűnek számítok” – nevetett Ricciardo.

„Ezt persze nem szeretném kifogásként használni, viszont megint szinte minden új lesz számomra, amit meg kell szoknom.” A Ricciardót helyettesítő Liam Lawson nagyszerű teljesítménnyel pótolta az ausztrált, két pontot szerezve a csapat számára, akinek segítségét Ricciardo is elismerte: „Nagyon jól csinálta! Kár, hogy nincsen ülése a következő szezonra, de egyelőre még nagyon fiatal, előtte az egész karrierje. Előbb vagy utóbb el fog jönni az ő ideje is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: