DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Jó hétvégében bíznak a ferrarisok, de van fontosabb...

Bizakodóbbak a Ferrari versenyzői, mint a Katari Nagydíjat megelőzően, s bár szeretnének jól szerepelni Austinban, messze nem ez a legfontosabb számukra.

Jókedvvel és bizakodva érkezett meg Austinba a Ferrari ötszörös futamgyőztes versenyzője, Charles Leclerc, aki arra számít, hogy Texasban sokkal versenyképesebb lesz az SF-23, mint két héttel ezelőtt Katarban.

„Bejön az amerikai atmoszféra, a rajongók rendkívül lelkesek, és mindig meleg fogadtatásban van részünk” – nyilatkozta a Ferrari hivatalos oldalának a monacói a helyszínen, ahol a Formula.hu is jelen van. „Ez a pálya valószínűleg sokkal inkább fog feküdni az SF-23-asnak, így remélem, hogy ezen a hétvégén harcolhatunk a McLarenekkel és a Mercedesekkel.”



A katari hétvégéhez hasonlóan ezúttal is arra számít Leclerc, hogy a sprint felbolygathatja kissé az erőviszonyokat, hiszen csak egyetlen szabadedzést tartanak a COTA-n, így ezúttal is vagy nagyon jó vagy nagyon rossz hétvégéjük lehet, köztes állapotot nehezen tud elképzelni.

Fontosabb célok

A Scuderia számára nem az austini kiemelkedő szereplés az első számú cél ezen a hétvégén. „Természetesen jól akarunk szerepelni a hátralévő versenyeken, és abban is reménykedünk, hogy meg tudjuk szerezni a második pozíciót a konstruktőri pontversenyben, de emellett arra szeretnénk felhasználni a hátralévő futamokat, hogy a lehető legtöbbet tanuljunk a következő szezonra. 2024-ben már szeretnénk minden alkalommal a győzelemért harcolni” – szögezte le Leclerc.

Sainz kipihent

A Scuderia másik versenyzője, Carlos sainz technikai meghibásodás miatt nem tudott elindulni Losailban vasárnap, amit – látván a többiek szenvedését – annyira nem is bánt így utólag.

„Ha ki kellett hagynom egy versenyt idén, akkor nem bánom, hogy az a katari volt, mert rendkívül embert próbálóak voltak a körülmények. Ugyanakkor miközben a garázsból figyeltem a versenyt, semmi más nem járt a fejemben, csak az, hogy vajon meddig tudtam volna felzárkózni a stratégiánkkal, így míg a többieknek fizikálisan, addig nekem mentálisan kellett összeszednem magamat.”

Sainz szerint elég egyértelmű, hogyan fog alakulni a hétvége: „Úgy gondolom, hogy ismét szoros csata lesz a második helyért harcoló csapatok között. Sok fog múlni a szabadedzésen, ha ott egyből jól kezdünk, akkor szóba jöhet a dobogó is” – mondta Sainz.

„Már alig várom, hogy pályára hajtsunk, és kiderüljön, hogy milyen a tempónk.” A katari probléma pedig nem fog megismétlődni, mert a spanyol elmondta, hogy kicserélték a problémás alkatrészeket.

A Ferrari garázsába egy patinás vendég is érkezett ezen a hétvégén, ugyanis Adam Driver tette tiszteletét a Scuderia austini garázsában, aki Enzo Ferrarit alakítja az alapítóról szóló, december végén érkező filmben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: