DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Verstappen: A McLarené most a legjobb pilótapáros az F1-ben

Az előző két hétvégén három kettős dobogót is szerző McLaren pilótapárosát dicsérte az immár háromszoros világbajnok Max Verstappen.

Elképesztő feltámadásának és az utóbbi versenyeken mutatott fantasztikus teljesítményének köszönhetően a McLaren most már 11 pontra megközelítette a fantasztikusan rajtoló Aston Martint a konstruktőri tabellán, s Lando Norris szerint a Ferrari sincs elérhetetlen távolságban számukra.

A McLaren párosa a legerősebb

Japánban, majd Katarban is a második és harmadik helyen ért célba a két McLaren, közben pedig a losaili sprinten győzelmet arattak a wokingiak.

Max Verstappennek is felkeltette a figyelmét a McLaren kimagasló teljesítménye az utóbbi időben, az istálló mellett pedig a versenyzőket is dicsérte a harmadik világbajnoki címét Katarban bebiztosító holland pilóta.

 



„Az üldözőink közül a McLarené most a legjobb páros, nagyon jól tudnak együttműködni. Kíváncsian várom, hogy hogyan alakul a szezon vége és természetesen azt is, hogy a következő év elején ki hol fog állni” – idézi a Motorsport Verstappent.

Közelít a McLaren a Red Bullra

A Red Bull versenyzője Katarban nem tudott olyan domináns fölénnyel győzni, mint azt idén megszokhattuk tőle, de ehhez elmondása szerint nagyban hozzájárult a Pirelli sérülékeny abroncsai miatt hirtelen meghozott szabály is, miszerint legfeljebb 18 kört tehettek meg egy szett gumin a pilóták.

„Úgy érzem, hogy emiatt nem tudtuk 100%-ban kihasználni az autóban rejlő potenciált, szerintem még lett volna tempónk, de nem akarom elvenni a McLaren érdemeit. Nagyszerű munkát végeznek és egyre közelebb kerülnek hozzánk, szóval most rajtunk a sor, hogy legalább fenn tudjuk tartani a jelenlegi különbséget.”

 

„Az egész évet tekintve hatalmas utat tettek meg, mi pedig próbálunk még idén is pár fejlesztéssel gyorsulni, de a fókuszunk már nyilván a 2024-es autón van” – tette hozzá Verstappen.

A McLaren az elmúlt versenyeken elért eredményeivel egyértelműen előnyös pozícióba került az Aston Martinnal szemben a negyedik helyért folytatott harcban, de Lando Norris szerint még az sem elképzelhetetlen, hogy elcsípjék a Ferrarit, és a dobogón fejezzék be a 2023-as szezont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: