DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

„Nem szégyen kiállni, ha rosszul vagy”

Betegséggel küzdött az F1-es Katari Nagydíjat rosszullét miatt feladó Sargeant – Russell ájulással küzdött, Stroll egyből a mentőkhöz szaladt, Ocon a sisakjába hányt.

Ritkán látható okból ért véget az egyébként egészen jó tempót autózó Logan Sargeant versenye: az amerikai F1-es pilóta rosszul lett verseny közben, és miután csapata többször is javasolta neki, hogy álljon ki a futamból, végül meg is tette.

Amikor a 37. körben a Williams pilótája közölte a csapatrádióban, hogy egyáltalán nem érzi jól magát, James Vowles csapatfőnök így válaszolt: „Fejezzük be, hozd be az autót.” Az amerikai ekkor még nem akarta feladni a versenyt: „Ígérem, meg tudom csinálni. Esküszöm.”

sargeant-katar



Nem sokkal később azonban rosszabb lett a helyzet, és ezúttal a versenymérnök javasolta neki, hogy vessen véget szenvedéseinek: „Nincs semmi szégyen abban, feladod, Logan, ha rosszul érzed magad.” Sargeant ezt követően megtette, amire kérték, s meglehetősen bizonytalan mozdulatokkal visszatért a bokszba.

A csapatfőnök, Vowles elmondta: „Nagyon rosszul érzi magát, arról panaszkodott, hogy majdnem belehányt a sisakjába. Ilyen körülmények között, az év egyik legnehezebb helyszínén a mi felelősségünk, hogy az egészsége rendben legyen.”

sargeant-katar-2

A Williams részéről azóta elárulták, hogy Sargeant a hét korábbi részében egészségi problémákkal, influenza jellegű tünetekkel küzdött, a verseny során pedig extrém dehidratáltságtól szenvedett – talán ez azzal is összefügg, hogy nem szokott inni futam közben, kérdés, hogy most megtette-e. A csapat azt is megerősítette, hogy az orvosi személyzet a vizsgálatok után elengedte az amerikait.

Nemcsak Sargeant viselte nehezen a körülményeket: a leintést követően mindenkin érződött a kimerültség, Lance Stroll a bokszba hajtva egyből a mentőt vette célba, George Russell elmondta, hogy ájulással küzdött, Esteban Ocon pedig a verseny első harmadában belehányt a sisakjába – ennek ellenére a hetedik helyen ért célba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: