DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

„Nehezen magyarázható a különbség” – Horner Perezről

Míg Perez a legjobb tízbe sem fért be, addig Verstappen fél másodpercet adott a mezőnynek a katari időmérőn. A csapat szerint támogatni kell a mexikóit.

Ugyan Max Verstappen közel fél másodperccel nyerte meg a katari időmérőt, csapattársa, Sergio Perez csupán a tizenharmadik helyről várhatja a vasárnapi rajtot, miután idén sokadik alkalommal zárt a legjobb tízen kívül. 

Ez hatalmas különbség, így a Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert arról faggatták, hogy csapata tényleg úgy gondolkodhat-e, hogy hálát kell adniuk Verstappen miatt: „Abszolút. Úgy értem, még mindig vezetnénk a világbajnokságot Checóval, ha nem lenne nálunk, de nyilvánvalóan a kettejük közötti különbség jelenleg nehezen magyarázható” – válaszolta Horner.



Perez ráadásul azon a hétvégén teljesített ismét rosszul az időmérőn, amelyen csapattársa szinte biztosan bezsebeli harmadik világbajnoki címét: „Sajnálatos ez Checo számára, hiszen bejutott a Q3-ba, de aztán elvesztette a köridejét. Úgyhogy ismét Max végezte el a munkát, míg Checónak ez kemény volt” – magyarázta a történteket a brit.

Pereznek ilyenkor támogatásra van szüksége

A csapatfőnök szerint a mexikói számára az segít ilyen helyzetekben, ha „átkarolják a vállát”. „Úgy gondolom, hogy ez mentálisan egy kemény játék. Minden élsport az. És amikor egy olyan versenyzővel kell megmérkőznöd, mint Max, és az ezzel járó nyomással, akkor ez a nyomás csak fokozódik.”

„Azt hiszem, Checóról tudjuk, hogy mire képes, és tudjuk, hogy nagyszerű versenyző, és az időmérő mindig is az Achilles-sarka volt. Szóval meg kell próbálnunk támogatni őt ezekben a nehéz pillanatokban, hogy holnap és természetesen a vasárnapi versenyen is erősen térjen vissza.”

Perez szimplán csak küszködött

A mexikói érthetően csalódottan értékelt: „Elég nehéz volt. Sokat küzdöttünk az egyensúllyal. Alapvetően annyi problémánk volt, hogy egyszerűen nem tudtam...minden kanyar eléggé más volt. Azt hiszem, a körülmények nagyon nehezek. Egyszerűen csak sokat küszködtem.”

A vasárnapi verseny kapcsán még nem mondott le a jó eredményről a mexikói, de nehéz lesz számára a futam: „Még nincs vége, de nagyon nehéz lesz előzni, különösen a pálya körülményei miatt. Meglátjuk, mire leszünk képesek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: