DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

„Hibákon kívül mást nem csináltam ma” – Norris

Dühös magára a McLaren britje: hiába volt végig a második-harmadik leggyorsabb a katari pályán, az F1-es időmérő egyik szakasza sem alakult probléma nélkül számára.

Vegyük sorra Lando Norris hibáit a Katari Nagydíj kvalifikációján. Volt belőlük jó néhány, hiszen már a Q1-ben és Q2-ben is csak az utolsó percekben futott gyorskört – tegyük hozzá, nagyon erős gyorskört –, a Q3-at pedig hivatalos időeredmény nélkül zárta.

A Q1-ben pályaelhagyás miatt törölték első próbálkozását, az utolsó öt percnek egyedüliként vágott neki köridő nélkül: felugrott az utolsóról az első helyre, végül második lett Verstappen mögött – biztató részeredmény volt kezdésnek.

Mentségére szolgáljon, a Q2-ben nem rajta múlott, bezavart a figyelmetlen Yuki Tsunoda, de megint csak az utolsó percekben iratkozott fel egy köridővel – megint vezető pozícióba ugrott, ebben a szakaszban harmadik lett végül.



Aztán jött a Q3, ahol megint törölték az első gyorskörét. Norris így köridő nélkül, a tizedik helyről lépett fel az edzés végén a másodikra, csakhogy ezúttal is elhagyta a pályát, törölték a második köridőt is, ami a tizedik pozícióba vetette vissza.

Norris: Én szúrtam el

A két héttel ezelőtti Japán Nagydíj második helyezettje már a csapatrádióban ostorozta magát, majd a sajtónak nyilatkozva sem fogta vissza magát.

„Dühös vagyok. Csak egy korrigálás volt, túlkormányzottság, aztán le is mentem. A csapat jó munkát végzett, egyszerűen én szúrtam el. Tudom, de nem szeretem, ha ez történik. Az én munkám az lett volna ma, hogy jó köröket rakjak össze. A hibákon kívül azonban mást nem csináltam ma. Ez nem egy jó nap nekem” – nyilatkozta a riportereknek a csalódott Norris.

„Az autó rendben volt, csak túl keményen nyomtam az utolsó körön. Ez sajnálatos, mert az autó gyors volt. A holnapi időmérőn és sprinten van még esély, de könnyű hibázni, a pálya nagyon csúszós. A legtöbb pontot a fő futamon osztják, kár, hogy ott hátrébb vagyunk, de holnap még menthetők pontok” – utalt a sprinthétvége pontrendszeréből fakadó második esélyre.

Nem a McLaren időmérője volt a mai, Oscar Piastri ugyanebben a helyzetben találta magát: a csapattárs köridőelvétele után rövid időre megörökölte a harmadik rajtkockát, de pályaelhagyás miatt tőle is elvették az időeredményt és vele együtt a top 3-as helyezést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: