DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Ricciardo megköszönte a McLarennek a kirúgást

Az ausztrál úgy érzi, jót tett neki a féléves pihenő. A 2024-es F1-es szerződése miatt újra éhes fiatalnak érzi magát.

Daniel Ricciardo 2022 végén kiszorult a Formula-1 rajtrácsáról, miután a McLaren egy évvel a szerződése lejárta előtt elküldte őt az eredmények hiánya miatt. Az ausztrál a korábbi csapata, a Red Bull kötelékeiben kötött tartalék- és szimulátorversenyzőként, majd amikor Nyck de Vriest elküldték az AlphaTauritól, ő kapta meg az ülést.

Bár a zandvoorti csuklótörése után beugró Liam Lawson parádésan teljesít eddig, az AlphaTauri mégis Ricciardót nevezte meg 2024-re is Yuki Tsunoda csapattársának, azaz újra teljes szezonos szerződése van az F1-ben. Ezt pedig részben a McLarentől való kiebrudalásának köszönheti:

f1-ricciardo-mclaren-2022_1



„Sosem így akarsz véget vetni valaminek. Nyilvánvaló, hogy az eredmények elmaradtak” – fogalmazott a tavaly történtekkel kapcsolatban a többszörös F1-es nagydíjgyőztes a Speedcafe hasábjain. „Elég jól ki lehet jönni velem, ennél a csapatnál is így, senkivel sem rúgtam össze a port, de ez az üzlet teljesítményalapú, és ez a része nem állt össze.”

„Akkoriban kemény valóságként ért a kirúgás, de év végén karácsonykor már úgy voltam vele, hogy oké, talán a hírnevemnek nem tett jót, de akkor már nem érdekelt ez. Öröm volt ürömben. Kicsit félre kellett állnom, hogy újra rátaláljak magamra, újra beleszeressek a sportba.”

„Lehet, hogy lehetett volna szebben is, de nem hiszem, hogy előnyömre vált volna, ha idén kitöltöm a szerződésemet. Szóval bizonyos tekintetben hálás is vagyok a döntésért, mert egy gödörben voltunk, és nem vagyok benne biztos, hogy ki tudtunk volna mászni belőle.”

f1-ricciardo-alphatauri-1_1

Újra éhes fiatalnak érzi magát Ricciardo

A 34 éves versenyző úgy érzi, szüksége volt a féléves kihagyásra, a 2024-es kontraktus pedig újra élettel töltötte el őt:

„Nagyon izgatott vagyok, hogy szerződésem van a következő szezonra. Tavaly ilyenkor őszintén bizonytalan voltam azzal kapcsolatban, hogy mit akarok. Hogy őszinte legyek, sosem gondoltam arra… Az egész életem a versenyzésről szólt, mindent arra tettem fel, szóval sosem tudhatod biztosan, mikor jön el az idő, amikor felteszed a kérdést, hogy talán itt az idő a változásra.”

„Az év első felében rengeteget tanultam magamról, és átgondoltam, mit akarok és hogyan akarok a karrierem további részében. Tényleg újra tűzbe hozott és megadta azt a második lökést, amiben igazán bíztam, de nem erőltettem. De most, hogy ez megvan és meg is erősítettek a következő évre, ismét egy éhes fiatalember vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: