DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Max a valaha volt legjobb pilóta” – Ecclestone

A Formula-1 volt vezetője elárulta, miért gondolja a Red Bull hollandját minden idők legjobbjának – emellett arról is beszélt, miben különbözik Lewis Hamiltontól a kétszeres világbajnok.

Habár statisztikailag Lewis Hamilton vezeti a Formula-1 ranglétráját több téren is – futamgyőzelmek száma, a legtöbb pole-pozíció és a legtöbb dobogós helyezés – Bernie Ecclestone szerint Max Verstappen a száguldó cirkusz minden idők legjobb pilótája. A zsinórban tíz futamgyőzelmi rekordot felállító hollandról így nyilatkozott az egykori vezető a Daily Mail oldalának:

„Max minden idők legjobb pilótája, nincs kétségem efelől. Korábban Alain Prostot mondtam, de most Max a válaszom, ő a legjobb. Ő tudja a leghatékonyabban kihozni a maximumot az autóból, az én listámon Lewis Hamilton felett áll.”

 

Miben különbözik a két F1-es világbajnok?

Ecclestone szerint a fő különbség a két pilóta között, hogy míg a 2025-ig hosszabbító Hamilton visszavonulása után könnyedén elhelyezkedhet akár a szórakoztatóiparban, addig Verstappen csak a vezetésre koncentrál – a hollandnak a rivaldafény mindössze a velejárója a tehetségének.



„Lewis elképesztő, nagyon tehetséges. Megérti az embereket és kihozza belőlük a legjobbat – míg Max az autóból húzza elő a maximumot. Nagyon különbözőek” – nyilatkozta Ecclestone. „Amikor Lewis befejezi a versenyzést, könnyedén belevághat valami újba, akár a szórakoztatóiparban. Azonban ez nem az az életút, amit Max fog bejárni.”

„Ő egy közülünk. A jelenlegi Formula-1-es közegben senki sem olyan, mint Lewis – már a karrierje kezdetén is más volt a többiektől. Az iskolában én is különc voltam, ahogyan ő is, azonban az édesapja mindenben támogatta.”

„Amikor különc az ember, egy kicsit jobban önállósodnia kell – egy harcosnak kell lennie. Ez pedig főleg a business világában látható” – fogalmazott a hétszeres világbajnokról Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: