DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

Piastri meg fogja támadni Verstappent

Elégedett a McLaren fejlesztéseinek működésével az ausztrál F1-es újonc, aki először indulhat vasárnap az első sorból – és meg fogja támadni Verstappent.

A McLaren a második erőként várhatta a suzukai F1-es időmérőt, és a várakozások be is igazolódtak: miután Sergio Perez csalódást keltő teljesítményt nyújtott, Max Verstappen volt az egyetlen, akivel nem sikerült megbirkózniuk a wokingiaknak.

piastri-suzuka-1



A papayacsapat újonca Oscar Piastri a Q3-ban első próbálkozásra Lando Norris előtt végzett, s miután egyikük sem tudott javítani az idején, karrierje során először az első sorba kvalifikált egy nagydíjra. „Az első kör nagyon jól sikerült, elégedett voltam vele. Az első sikánban lehettem volna kicsit ügyesebb, de jó kör volt” – értékelt a fiatal ausztrál.

„A második körben az első szektorom jó volt, a következő kettő viszont nem igazán. De elégedett vagyok a második hellyel, nagyon jó hétvége ez a csapat számára eddig” – folytatta Piastri, aki méltatta a csapatot az elmúlt hetek munkájáért:

piastri-suzuka-2

„Hoztunk fejlesztéseket az autóra, amelyek működnek is, és tudtuk, hogy jó esélyünk lehet. De persze ezt így is meg kellett csinálni, szóval örülök, nagyon-nagyon örülök, hogy második lettem, és a csapat második-harmadik helyének” – mondta az újonc, aki leszögezte, hogy megpróbálja megelőzni Piastrit a rajtnál:

„Nagyon régen rajtoltam utoljára az első sorból [a spái sprinten – a szerk.], remek lesz! Csak egy autó van előttünk, akit meg kell próbálni megelőzni, szóval meg is fogom próbálni ezt!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: