DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Verstappen: Mögöttem szoros a helyzet...

A világbajnok elégedett az autóval, Sergio Perez nem, ő alig fért be a top tízbe, de így is erősnek érzi a Red Bullt Japánban.

A szingapúri kisiklás után Japánban újra élre állt a Red Bull, legalábbis Max Verstappen: a holland az első edzést hat, a másodikat három tizedmásodperces fórral zárta az első helyen, egyelőre minden rendben van az RB19-cel, úgy tűnik, hogy ismét megvan a korábban látott jó tempó, és beigazolódnak a velük kapcsolatos suzukai várakozások.

Verstappen főleg a tempós kanyarokban autózta ki a különbséget a Ferrarikkal szemben, de Sergio Perezhez képest is ott volt gyorsabb.

f1-verstappen-perez-redbull-japan



„Már az első körtől kezdve jó volt az érzés, végig jó volt vezetni az autót, élvezetes, és úgy tűnik, hogy elég erős napot zártunk a rövid és hosszú etapjainkkal is” – értékelt Verstappen a nap végén.

„A gumikopás elég magasnak tűnik, szóval az biztos, hogy kemény lesz majd a futam, de eddig minden rendben van, jól kezdtük a hétvégén. Ami az erősorrendet illeti, mögöttem elég szorosnak tűnik a helyzet a Ferrarikkal és a McLarenekkel, de nekünk magunkkal kell törődnünk. Ha optimalizálni tudjuk a teljesítményünket, akkor mehetünk a pole-ért és a futamgyőzelemért is” – tette hozzá a harmadik F1-es világbajnoki címe felé száguldó holland.

 

Perez nehezebb napot zárt

Nem lehet ennyire elégedett a pénteki nap végén Verstappen csapattársa, Sergio Perez, aki a jelek szerint közel sem találta meg az ideális beállításokat.

Amíg Verstappen mindkét szabadedzést az élen zárta, addig Perez az elsőn 1,4 másodpercet kapott tőle, majd a másodikon, amikor már neki is felszerelték az új padlólemezt, megint egy teljes másodperc lemaradásban volt a világbajnokhoz képest.

„Érdekes péntek volt ez, szerintem reggel még nem volt meg a megfelelő egyensúly nálunk, de aztán elég jól megértettük, hogy milyen irányba kell haladnunk. A dolgok mindenesetre sokkal jobbnak tűnnek, mint múlt héten, ez pozitívum” – összegzett a mexikói.

f1-perez-redbull_2

„Fontos lesz, hogy jó időmérőt teljesítsünk, mert a gumikopás nagyon jelentősnek tűnik most, főleg olyan melegben, mint amit várunk vasárnapra.”

Arra a kérdésre, hogy az ismét versenyképes Red Bull-lal harcban lehet-e a pole-pozícióért, így felelt:

„Igen, úgy gondolom, hogy elég erősek lehetünk holnap és vasárnap is.”

Pereznek mindenesetre azért tényleg lesz min dolgoznia még szombatig: a pénteki napot a kilencedik helyen zárta, és a Ferrarik, a McLarenek, Fernando Alonso, George Russell és Alexander Albon is gyorsabbnak bizonyult nála a második szabadedzésen.

Jó pár autóval meg kell majd küzdenie azért, hogy tényleg harcban lehessen a pole-ért – amire a jelek szerint Verstappennel mindenképpen alkalmas az RB19.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: