DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Nem teljesen értem a szabályokat” – Gasly

Ismét a következetlen felügyelő ítéletekről beszélt az Alpine francia pilótája, akit Magnussen szorított le büntetlenül az F1-es Szingapúri Nagydíjon.

Pierre Gasly a biztonsági autós fázist követően vívott kemény csatát Kevin Magnussennel, aki azonban az Alpine támadása során kissé leterelte a pályáról a franciát. A dán megúszta büntetés nélkül az incidenst, sőt pontot is szerzett a verseny végén a Haasszal, míg Gasly a hatodik helyen futott be.

Utóbbi azonban így is némileg elégedetlen volt azzal, ahogy a stewardok tevékenykedtek a Formula-1-es Szingapúri Nagydíjon, előcitálva azt is, hogy Max Verstappen több feltartást is megúszott megrovással a kvalifikációt követően:

f1-gasly-alpine-szingapur



„Csak azt kérdeztem, hogy ha ő leszoríthat valakit a pályáról, miközben előzném, akkor én is lökök rajta egy kicsit és ugyanezt fogom tenni” – mondta el a Motorsport.com által idézett Gasly a Magnussen-féle incidens kapcsán. „Nem akarom újra megnyitni a témát, csak legyen fekete-fehér.”

„Nagyon meglepődtem a szombati időmérő után és vasárnap is. Nem teljesen értem a szabályozást. Elolvasom a szabályokat, ismerem is őket, de aztán nem mindig ültetik át arra, ami a pályán történik. De hogy igazságos legyek, nem változtatott a versenyemen, kihoztam belőle a legjobbat, szóval rendben volt, csak néha unfairnek tűnik.”

„Lehet, hogy csak én nézem így a dolgokat, nem tudom. Beszélni fogok az FIA-val, mert én egyszerűen nem teljesen értem ezt” – tette hozzá az egyszeres F1-es nagydíjgyőztes pilóta. „Nem fogom többé megkérdőjelezni ezeket, de voltak kemény ítéletek ellenem, például egy hat rajthelyes büntetés Barcelonában feltartásért, és az egyértelműen enyhébb eset volt, mint amit tegnap láttunk. Lehet, hogy már ez engedélyezett. Nem tudom, rá fogok kérdezni.”

f1-gasly-haas-szingapur

Gasly érzékenysége a büntetések és a felügyelői ítéletek kapcsán érthető, hiszen tavaly és az idei szezon elején elég közel járt ahhoz, hogy összejöjjön az automatikus egyversenyes eltiltást eredményező 12 büntetőpontja. Mindenesetre magát a Magnussen-féle incidenst azért nem lihegte túl a pilóta:

„Azt hiszem, már a verseny előtt elmondta, hogy senkinek nem fogja megkönnyíteni az életét, és tényleg komolyan is gondolta. Tudtam, hogy a határokig el fog menni. Egyszer vagy kétszer finoman át is lépte őket, de végül hatodikként végeztem, szóval nem érdekel” – fogalmazott Gasly.

A versenyző hozzátette: elégedett az Alpine teljesítményével a borzalmas monzai produkció után, s ha nincs Esteban Ocon váltóhibája, akkor jó eséllyel a hatodik-hetedik helyen végzett volna a francia alakulat párosa Szingapúrban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: