DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Sainz: Végre mindent jól csináltunk

Karrierje második győzelmét aratta Carlos Sainz, akinek minden rutinjára szüksége volt, hogy megtartsa első helyét, melyet egyetlen pillanatra sem engedett ki a kezéből.

Sokáig úgy tűnt, hogy Sainzcal az élen bevonatozik a mezőny a célba, amin a biztonsági autós fázis sem tudott változtatni, mígnem húsz körrel a vége előtt az Ocon alatt megálló Alpine és az emiatt elrendelt virtuális safety car megkavarta a mezőnyt.

A Mercedesnél ugyanis úgy döntöttek, hogy kihívják versenyzőiket friss közepes keverékű gumikért, ami után óriási hajsza vette kezdetét a győzelemért. Sainz azonban végig kontroll alatt tartotta a versenyt, sőt, még arra is figyelt, hogy Norrisnak DRS-t adjon, ezzel védve önmagát a pokoli tempóban érkező Mercedesektől.



„Elképesztő érzés egy hihetetlen hétvége után. Szeretném mindenkinek megköszönni a Ferrarinál, hogy ekkora munkát tettünk bele abba, hogy még idén futamot nyerhessünk, a nehéz kezdet ellenére. Végre mindent jól csináltunk egész hétvégén és a versenyen is! Tényleg tökéletesen csináltunk mindent és sikerült hazahoznunk az autót, és szerintem ma egész Olaszország és a Ferrarinál mindenki büszke ránk” – lelkendezett a spanyol.

Sainz sokáig tartalékolt az abroncsokkal, ami a végén kifizetődött, így ugyanis maradt elegendő tempója, hogy feltartóztassa a Mercedeseket Lando Norris segítségével.

„Az egész kulcsa az volt, hogy óvtuk a gumikat az etapok elején, így teljesíteni tudtuk a célként kitűzött körszámot az abroncsokon. Ugyan a safety car miatt kicsit hamarabb kellett jönnünk kereket cserélni, mint azt mi terveztük és tudtam, hogy onnantól egy nagyon hosszú út fog vezetni a célig.”

„Rendkívül szoros volt a vége. Adtam egy kis DRS-t Landónak az utolsó körökben, hogy segítsek rajta, és be is vált a tervem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: