DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Hivatalos: Stroll kihagyja a Szingapúri Nagydíjat

Mivel az AMR23-ason is komoly javítási munkálatokat kell elvégezni és Lance Stroll sincs 100%-os állapotban a szombati időmérőn elszenvedett hatalmas bukása után, a csapat közölte, hogy a kanadai nem vesz részt a versenyen.

Lance Stroll fedélzeti kameráján keresztül élő egyenesben nézhettük végig, ahogy a kanadai pilóta rommá töri az Aston Martint, a pilótát pedig az orvosi autó egyből az orvosi központba szállította felülvizsgálatra. Szerencsére a versenyző komolyabb sérülés nélkül megúszta az esetet, bár vannak fájdalmai. Ugyanez az autóról már nem mondható el, az istálló pedig vasárnap délelőtt közleményben tudatta, hogy Lance Stroll nem áll rajthoz a Szingapúri Nagydíjon.



„Lance időmérős balesetét követően a versenyző és a csapat közösen azt a döntést hozta meg, hogy nem vesznek részt a ma esti futamon. A csapat óriási munka előtt áll, hogy helyrehozza az autóban keletkezett károkat és Lance-nak is fájdalmai vannak még a becsapódás miatt. Lance mostantól arra fókuszál, hogy a jövő heti Japán Nagydíjra teljes mértékben felépüljön.”

 

Mike Krack, az Aston Martin F1-es csapatának főnöke így nyilatkozott: „Az egész csapatot megkönnyebbüléssel öltötte el, hogy láttuk Lance-t kiszállni az autóból, ugyanakkor még mindig érzi a baleset utóhatásait. Most az a prioritásunk, hogy gyorsan és teljesen felépülhessen a soron következő versenyre. Közösen azt a döntést hoztuk, hogy kihagyja a ma esti versenyt és inkább arra törekszünk, hogy 100%-os állapotban ülhessen vissza az autóba a Japán Nagydíjon.”

Videó a balesetről

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: