DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Massa-ügy: 2021 Abu Dhabit is megnyithatják?

Ha a Massa-üggyel az FIA és az F1 precedenst teremt, az a 2021-es szezonzárón történt események értékelésére is kihathat – erről beszélt Toto Wolff.

Az F1-es Szingapúri Nagydíj csapatfőnöki sajtótájékoztatóján, melyen a Formula.hu tudósítója is részt vett, többeket is megkérdeztek Felipe Massa az esélyekkel (és a józan ésszel) dacoló küzdelméről, melyet a 2008-as világbajnoki cím megszerzéséért folytat. Zak Brown, a McLaren első embere elárulta, hogy meglepte, amikor megkeresték ezzel a témával:

„Ez jóval az én időm előtt történt, de most megkerestek minket ezzel kapcsolatban. Most először kérdeznek a témáról. Meg is lepett a megkeresés, hiszen a történetnek semmi köze a jelenlegi McLarenhez. Nem is értem, honnan indult ez az egész most, szóval várunk, mi fog kisülni belőle” – nyilatkozta az amerikai csapatvezető.

wolff-2021



A teremben ült Toto Wolff is, akit szintén megkérdeztek a témáról, s válaszában arra mutatott rá, hogy ha teret engednek Massa kezdeményezésének, az más hasonló próbálkozásoknak is utat nyithat: „Érdekes egy történet, valószínűleg senki nem számított erre. A szabályok egyértelműek, és ez most precedenst teremt, bárhogy is alakul. Kíváncsian figyeljük a fejleményeket.”

A kíváncsiságra pedig van is oka a Mercedesnek, hiszen ha különös körülmények között eldőlt szezonokról beszélünk, joggal juthat eszünkbe a 2021-es évzáró, melynek utolsó köre az F1 történetének egyik legnagyobb botrányát hozta – Max Verstappen győzelmével és Lewis Hamilton vereségével egyetemben.

verstappen-hamilton-2021_1

Wolff pedig nem volt rest emlékeztetni mindenkit, hogy az FIA elismerte az Abu Dhabi Nagydíj hajrájában történt hibát: „Az FIA egyértelmű nyilatkozatot tett arról a 2021-es versenyről. Ezért figyeljük érdeklődve ezt az ügyet…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: