DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 6. szombat
F1

Hamilton: A Mercedesnek szintet kell lépnie

Lewis Hamiton úgy látja, nem okolhatja senki sem a Red Bullt azért, mert sokkal jobb autót építettek bármely másik csapatnál.

Úgy érkezett meg Max Verstappen Szingapúrba ere a versenyhétvégére, hogy zsinórban tíz megnyert futam van mögötte, ami új Formula-1-es rekord, s továbbra is építeni szeretné meglévő sorozatát a Red Bull hamarosan háromszoros világbajnok pilótája.



A hétszeres győztes Lewis Hamilton ugyanakkor elmondta a Szingapúri Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón – a Formula.hu jelenlétében –, hogy nem szeretne az energiaitalosok balszerencséjében bízni, hanem sokkal inkább önerőből győznék le Verstappenéket, ahogyan tették azt a tavalyi Brazil Nagydíjon is, amióta a Red Bull nem talált legyőzőre. Nagy lehetőség áll Hamiltonék előtt, hiszen Verstappen tavaly pocsék versenyt teljesített Szingapúrban.

Nem a Red Bull hibája, hogy ennyire gyorsak

„Korábban már feltették nekem a kérdést, hogy ha tehetném, akkor inkább Maxot venném ki az egyenletből, vagy Adrian Newey-t. Én pedig azt mondtam, hogy egyiküket sem, hiszen kivételes munkát végeztek, ami miatt nem lehet pálcát törni felettük. Egyszerűen csapatként végeztek és végeznek mind a mai napig fantasztikus munkát” – mondta el Hamilton.

A Mercedesnek szintet kell lépnie

„Nekünk viszont szintet kell lépnünk, és én azon is vagyok, hogy megpróbáljam felrázni az egész csapatot, hogy még jobb munkát végezzünk. Biztosra kell mennünk, hogy ha esély nyílik egy győzelemre a hátralévő nyolc verseny bármelyikén, akkor megadjuk rá magunknak az esélyt. Továbbra is ebben reménykedhetünk.”

Nemrégiben Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is elmondta, hogy tavalyi tempójukra alapozva valószínű, hogy erős hétvégéjük lesz idén is Szingapúrban, persze ez önmagában még nem garancia a jó eredményre, most pedig a hétszeres világbajnok is kiemelte, hogy abban bízik, az autójuk idén is erős lesz Szingapúrban.

„Szerintem tavaly egész versenyképesek voltunk ezen a helyszínen, azonban nem volt valami jó versenyünk. Azonban ha a tavalyi autónkból indulunk ki, akkor egész jó hétvégének nézhetünk elébe, hiszen azért remélem, hogy tavaly óta nagyot fejlődött az autónk. Szóval remélhetőleg most egy kicsit közelebb leszünk az élmezőnyhöz, mint egy évvel ezelőtt. Pénteken persze rájövünk, hogy mi is az igazság, ahogy mindenki más is.

A Mercedes jelenleg 45 pontos előnnel a második helyen áll a konstruktőri összetettben a Monzában erősen teljesítő Ferrari előtt, de az Aston Martin sincs messze az olaszoktól, így az év végi második pozícióért még komoly csata fog folyni a három istálló között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: