DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Norris győzze le Verstappent” – Button

Jenson Button szerint annak idején ő is Lewis Hamiltont akarta legyőzni, azért igazolt mellé, ezt a tanácsot adta Lando Norrisnak is.

Lando Norris esetleges Red Bullhoz igazolása központi témát jelentett az utóbbi időszakban, bár tegyük hozzá, hogy alapvetően dr. Helmut Marko dobta be ezt a köztudatba, mindenki más már inkább csak a felvetésre reagált.

A brit pilótát 2025 végéig köti szerződés a McLarenhez, és ő, valamint Max Verstappen is azt mondta, hogy bár jó lenne csapattársként küzdeni, de erre reális esély a közeljövőben nincs.

f1-mclaren-norris



A Sky Sports most Jenson Buttont kérdezte meg a dologról:

„Az a probléma, hogy ahhoz, hogy világbajnok legyél, le kell győznöd a legjobb pilótát” – mondta 2009 F1-es világbajnoka.

„Nálam is ez volt a helyzet, amikor elhagytam annak idején a Brawn GP-t, mert úgy voltam vele, hogy el kell mennem a McLarenhez, hogy Lewis Hamilton ellen versenyezhessek, akit a legjobbnak tartottak. Szerintem ezt kell neki is eldöntenie” – beszélt Norrisról Button.

 

Nehéz döntés: Red Bull Verstappennel, vagy McLaren?

A Red Bull esetében tartja magát az a vélemény, hogy az autót 100%-ban Max Verstappen ízlése szerint alakítják, amit ugyan a holland klasszis tagad, de a csapattársai teljesítményéből, nyilatkozataiból, az autók viselkedéséből jól látszik.

Button szerint Norrisnak is ezt kell számításba vennie, amikor ebben a témában döntést hoz.

f1-norris-mclaren-verstappen

„Szerintem ha okos, akkor olyan autót fog választani, ami kedvez a vezetési stílusának. Szerintem most már elég sok pilótánál láttuk, hogy a Red Bull nem sok mindenkinek fekszik Maxon kívül, szóval ez így egy nehéz döntés” – mondta Button.

„Most viszont nem olyan autóban ül, amivel lehet nyerni, sőt szerintem jövőre sem fog. Szóval 2025-re kell valami mást keresnie, vagy bízna kell a McLarenben. Igazából nyertek futamokat, bajnokságokat, visszatérhetnek arra a szintre. Szóval amíg látja a jövőt és úgy gondolja, hogy jó helyzetben vannak csapatként, magabiztos tud lenni, addig maradjon ott. Ha nem ez a helyzet, akkor menjen és vívjon meg Max Verstappennel az ő csapatában, de az nehéz ügy.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: