DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Sainz apját meglepte a csapatutasítás hiánya

Nem érti idősebb Sainz, hogy néha miért engedi a Ferrari csatázni az F1-es pilótáit, máskor meg miért nem – mindenesetre így utólag jobban örül fia dobogójának.

Miután a két Red Bull áthámozta magát a pole-ból induló Carlos Sainzon, a spanyol a hajrában sem lélegezhetett fel a Formula-1-es Olasz Nagydíjon, ugyanis csapattársa, Charles Leclerc támadta őt a dobogó alsó fokáért. A két ferraris kemény csatát vívott, a monacói még az utolsó körben is megpróbálta elcsenni Sainztól a harmadik helyet.

A csapatrádión Sainz egy ízben arra kérte a csapatát, hogy tartsák a pozícióikat a befutóig, utólag azonban mindkét versenyző úgy nyilatkozott, hogy élvezték az egymás elleni összecsapást, Frederic Vasseur csapatfőnök pedig kifejezetten híve annak, hogy hagyják őket versenyezni.

f1-sainz-leclerc-ferrari-monza-2



Sainz édesapja, a raliban és terepraliban legendának számító idősebb Carlos Sainz ugyanakkor nem teljesen értette a Scuderia döntését:

„Többé-kevésbé tudtam, hogyan fog kinézni a film, leszámítva talán az utolsó köröket, amire nem számítottam” – nyilatkozta a spanyol veterán. „Tudtam, hogy a két Red Bull nagyon erősen fog megérkezni, és azt is, hogy Charles is ott lesz. Ez egy olyan hétvége volt, amikor nagyon lehetett örülni. Az első perctől kezdve ott volt, és nagyon jó eredmény Monzában dobogót elérni a Ferrarival.”

„Furcsa. Néha így döntenek, máskor máshogy. Neki kell kérdeznie és megértenie a stratégiát, miért van az, hogy néha támadhatják egymást, máskor meg nem” – fogalmazott idősebb Sainz, aki azért hozzátette: utólag jobban örül, hogy csapatutasítás nélkül szerzett a fia dobogót, így még megérdemeltebb a pódium.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: