DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

„Legnehezebb verseny, legrosszabb eredmény” – Alonso

Csupán a kilencedik helyen végzett az F1-es Olasz Nagydíjon az Aston Martin pilótája: a spanyol szerint meg kell érteniük, miért voltak gyengék Monzában.

Bő egy héttel ezelőtt Zandvoortban Fernando Alonso hosszú idő után tért vissza a dobogóra, s úgy tűnt, az Aston Martin újra megtalálta a szezon eleji formáját. Az alacsony leszorítóerős csomagot igénylő monzai pályán azonban csúnyán visszaesett a csapat, tulajdonképpen csak az ötödik-hatodik erőnek tűntek a Red Bull, a Ferrari, a Mercedes, a McLaren és a Williams mögött, s mindössze két ponttal távoztak a spanyol pilóta kilencedik helyének köszönhetően.

„Rendkívül megterhelő verseny volt, fizikailag és mentálisan is: nagyon kicsi volt az autó tapadása, így trükkös volt vezetni” – értékelt a leintés után a Formula.hu jelenlétében a kétszeres F1-es világbajnok. „Úgyhogy szerintem ez volt az egyik legnehezebb verseny és a legrosszabb eredmény is. Senki sem fog erre a futamra emlékezni, de én megőrzöm a fejemben, mert kemény volt.”

f1-alonso-astonmartin-monza



Alonso szerint vasárnap csak kilencedik helyet érdemeltek a teljesítményük alapján, de reméli, a hétvégén tanultak alapján a jövőben javulhatnak az ilyen jellegű helyszíneken:

„Nagyon-nagyon sok leckét kell tanulnunk ebből a futamból. Nem voltunk versenyképesek, úgyhogy főként arra kell koncentrálnunk, hogy megértsük, az ilyen típusú pályákon mit kell másként csinálnunk a jövőben és a következő szezonban, amikor visszatérünk ide. Lassúak voltunk az elejétől végéig. Jobb helyezésért akarunk harcolni, mint a kilencedik pozíció, szóval elfogadjuk a pontokat, de remélhetőleg sokat tanultunk is.”

A Ferrari erős szereplésével és az Aston gyengélkedésével – Lance Stroll pontot sem szerzett – a „zöldek” visszacsúsztak a konstruktőri vb-tabella negyedik helyére. Alonso egyelőre őrzi a harmadik pozíciót egyéniben Lewis Hamiltonnal szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: