DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Brazil pilóta ülhet Zhou helyére?

Újabb szereplő csatlakozhat a mezőny néhány szabad üléséért vívott harcba: Felipe Drugovich is szóba jöhet Zhou lehetséges utódaként.

Ahogy arról a Formula.hu is beszámolt, az elmúlt hetekben felmerült annak lehetősége, hogy Guanyu Zhou kénytelen lesz elhagyni a most még Alfa Romeo névre hallgató Sauber istállót, s a televíziósként is dolgozó egykori holland F1-es pilóta, Giedo van der Garde egy potenciális utódot is megnevezett, méghozzá a jelenleg az Aston Martin tartalékjaként tevékenykedő tavalyi F2-es bajnoki Felipe Drugovich személyében, akinek a silverstone-i csapatnál nincsenek jó kilátásai.

drugovich-monza



„Beszélnek arról, hogy jövőre másik csapathoz mehet, akár F1-es versenyzőülést is kaphat” – mondta Van der Garde a Viaplayen. „A srácnak van tehetsége és meg is mutatta az F2-ben, hogy tudja, hogyan kell versenyeket nyerni és bajnoki címeket szerezni” – folytatta Drugovichról, aki az Olasz Nagydíj első szabadedzésén megkapta Lance Stroll autóját.

„Persze nagyon nehéz, ha az egész évet a pálya szélén töltöd, aztán be kell ülnöd az autóba, követni a csapat által előírt programot, hiszen így nem igazán tudod megmutatni, hogy mire vagy képes. De egy dolog biztos: ez a srác nagyon jó, én pedig remélem, hogy esélyt kap jövőre, talán az Alfa Romeónál” – mondta a holland, aki határozott igennel felelt arra a kérdésre, hogy lehet-e érdeklődés a svájciak részéről Drugovich iránt.

zhou-alfaromeo

„Egyértelmű, hogy van pénzügyi támogatása, gyors versenyző, F2-es bajnok és van némi háttértudása a mostani csapatától is. Ez pedig egy remek kombináció” – adta meg az indoklást a svájciakkal egy szűk évtizede komoly jogi vitába keveredő versenyző.

Jelenleg négy szabad ülés van a 2024-es rajtrácson: az AlphaTauri – bármilyen néven fusson is jövőre – jó eséllyel a Tsunoda, Ricciardo, Lawson hármasból ültet majd kettőt az autóba, rajtuk kívül a Sauber és a Williams egy-egy ülésének tulajdonosa nincs még bejelentve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: