DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

„Vakon” fordult az időmérőre Perez

A péntek délutáni autótörése és a szombati műszaki gondja együtt már túl nagy hátrányt jelentett a mexikóinak az F1-es Olasz Nagydíj kvalifikációján.

Bár úgy tűnt pénteken, hogy a tempója rendben van Sergio Pereznek, mégis zaklatott hétvégét teljesít eddig Monzában a Red Bull versenyzője. A problémái már a második szabadedzés végén kezdődtek, amikor eldobta az RB19-est a Parabolicában, s ezzel értékes köröket veszített. Ehhez jött hozzá az, hogy a szombat déli FP3-on pedig műszaki hiba miatt sokat rostokolt a bokszban, a motorját is ki kellett cserélni egy korábbira.

Perez mindezek miatt úgy érzi, felkészületlen érkezett meg a kvalifikáció, helyzetét ráadásul tovább nehezítette, hogy épp az Olasz Nagydíjon tesztelik ismét a kísérleti gumikiosztást és időmérős szabályt, így roppant nehéz volt mindhárom keverékre jól belőni az RB19-esét a kiesett idő függvényében:

f1-perez-redbull-monza-day2



„Gyakorlatilag kihagytam a harmadik szabadedzést, szinte vakon vágtam neki az időmérőnek, hiszen ma nem futottam új gumikkal az időmérő előtt, szóval nem volt egy ideális nap” – értékelt a pilóta a Motorsport.com hasábjain. „De ez van. Úgy vélem, annak fényében, mennyire kicsik a különbségek, nem volt ideális a felkészülésünk. Tegnap remek volt a tempónk, szerintem az jól nézett ki, de sajnos ma nem tudtuk megmutatni, mire vagyunk képesek.”

Perez szerint a pénteki balesete tényleg csak a kiesett idő tekintetéből jelentett hátrányt, de az mindenképp az, hogy szombaton a Q3-ban tudta használni először a lágy abroncsokat. Ami pedig a vasárnapot illeti, a Red Bull-os szeretne kimaradni az első körös kalamajkákból és minél feljebb törni:

„Minél előrébb vagy, annál jobb. A harmadik sorban állok, szóval remélhetőleg a másodikba tudok kerülni. Nem akarok egyből az élre törni, de természetesen szeretnék néhány pozíciót feljönni, és remélhetőleg ez holnap sikerülni is fog. Kritikus lesz számunkra, hogy tudjunk menni a bollyal, ne veszítsünk versenyidőt, ne használjuk el jobban a gumikat, mint akarjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: