DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Ocon és Tsunoda is az Aston F1-es pilótája lenne?

F1-es paddock-pletykák szólnak különböző átigazolási forgatókönyvekről, Mészáros Sándor számolt be ezek közül néhányról.

Felbukkant az F1-es paddockban az Olasz Nagydíj hétvégéjén Mattia Binotto, akiről az utóbbi időben az a hír járta, hogy talán ő lehet Otmar Szafnauer utódja és ő érkezhetaz Alpine csapatfőnöki posztjára. 

Mészáros Sándor, a Formula.hu helyszínen dolgozó újságírója úgy hallja, hogy nem így áll a dolog:

„Itt Monzában tovább erősödnek azok a híresztelések, hogy nem szerződik az Alpine-hoz Binotto, sőt akikkel az Alpine háza tájáról beszéltem a jövőt illetően, ők azt mondták, hogy úgy tűnik, az év végéig hátralévő időszakot már a Bruno Famin által vezetett átmeneti menedzsment hozza le és majd csak a téli időszakban választanak új vezetőt a csapat élére” – mondta a péntek esti helyszíni videós bejelentkezésében, PitwallPlusz rovatunkban Mészáros Sándor.

Binottóval kapcsolatban a legfrissebb spekuláció az, hogy az F1 kötelékében vállalhat valamilyen szintű szerepet technikai fronton.

 

Ocon és Tsunoda is az Aston Martinhoz menne?

A paddockban erősödnek a pletykák azzal kapcsolatban, hogy az Aston Martin legkésőbb 2026-ban változtatna a pilótafelállásán, Lance Stroll teniszezős története mellett természetesen Fernando Alonso életkora is erősíti ezeket a gondolatokat, jelentkezőből pedig a csapat jó formáját látva nincs hiány: a hírek szerint jó páran kopogtatnak a silverstone-i alakulatnál.

Rd_12_Hungarian_Grand_Prix_Saturday_22nd_July_2023_Budapest_Hungary (2)_resize



„Hallottam például Esteban Ocon állítólagos érdeklődéséről az Aston Martin kapcsán. Egy dolog biztos, a francia nem volt túl lelkes az Alpine csütörtöki sajtóértekezletén, amikor az Alpine jelenlegi helyzetéről faggatták. Az köztudott az F1-es berkeken belül, hogy Ocon egyik patrónusa az a Laurent Rossi volt, akit már a spái ’menedzsment-lefejezés’ előtt elküldtek a csapattól, és már azok az emberek sincsenek ott, akik az elmúlt időszakban őt istápolták. Úgy tűnik, hogy csalódott az Alpine-ban és egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a kiutat keresi” – számolt be egy pletykáról kollégánk.

„Szintén összefüggésbe hozták a zöldekkel Yuki Tsunodát, és nem először merül fel a pletyka arról, hogy a Honda által patronált japán a gyártóval 2026-tól szövetségre lépő Astonhoz igazol. Most viszont erősödtek a spekulációk és hallottam egy olyan forgatókönyvet, mely szerint már az sem elképzelhetetlen, hogy akár 2025-től odaigazol Tsunoda.”

Mészáros Sándor helyszíni bejelentkezéseit és a PitwallPluszt keressétek a Formula YouTube-csatornáján és ha nem akartok lemaradni róluk, akkor iratkozzatok is fel!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: