DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 25. szombat
F1

Verstappen szerint még dolgozniuk kell, csapatát megbüntették

A Red Bull világbajnoka még nem kapott teljes képet a monzai hétvégével kapcsolatban – pénzbírsággal is sújtották az energiaitalosokat a holland figyelmetlenségéért.

Az első szabadedzést az első és a harmadik helyen zárta a Red Bull két pilótája Max Verstappen vezetésével az Olasz Nagydíj pénteki napján – azonban a második felvonás kevésbé ideálisan zajlott az energiaitalosoknak. Míg Sergio Perez a kavicságyban kötött ki – ám ezzel is megtartotta harmadik pozícióját – addig holland csapattársa gyorsköre a forgalom miatt csak az ötödik helyre volt elegendő – hosszú etapja pedig nem bizonyult elégnek a kellő információ begyűjtéséhez.

„Különböző szárnybeállításokkal mentünk, így ki kell elemeznünk, melyik működik jobban” – fogalmazott a kétszeres világbajnok. „Monza trükkös tud lenni, és úgy gondolom, végezhettünk volna jobb munkát. A lassú és a gyors kanyarok között még kellett finomhangolni az autót, de biztos vagyok benne, hogy rendben lesz.”



„Nem tudtunk mindenre teljes rálátást nyerni a második edzés során, ezért van még min dolgoznunk. A gyorsköröm közben a második szektorban kicsit feltartottak, a hosszú etapunk alatt pedig nem tudtam elegendő mennyiségű kört menni. Ezért nem kaptunk elég információt ahhoz, hogy össze tudjuk rakni a teljes képet” – nyilatkozta Verstappen az edzéseket követően. „Azonban a hosszú etapok mindenkinek hasonlóan alakultak, és gyorsulásokra számítunk.”

Pénzbüntetés a csapatnak

A Red Bull számára kevésbé ideálisan zajló pénteken egy szokatlan hibát is láthattunk a címvédésre készülő Verstappentől: a második edzés során a bokszutcában a megengedett 80 kilométer per órás átlagsebességet 4,8 kilométer per órával meghaladta  így az FIA az osztrák alakulatot 500 eurós pénzbírságra ítélte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: