DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

„Jó ideje a legjobb péntek” – mondja a baleset ellenére Perez

Tíz perccel a második edzés vége előtt a kavicságyban ért véget Sergio Perez napja. Ennek ellenére a Verstappent megelőző mexikói F1-es nagyon optimistán beszélt Monzában.

Sergio Perez harmadikként zárta a napi értékelést a leggyorsabb Carlos Sainz és második Lando Norris mögött – azaz megelőzte csapattársát, a csupán ötödik Max Verstappent, ami ritkaságszámba menő esemény a szezonban.

„A pozitív az, hogy az autó jól teljesít, én pedig komfortosan érzem magam és úgy látom, jó pozícióban vagyunk a hétvége további részére. Tényleg azt éreztem, hogy nagyon erős pénteki napunk van. Ez kétségtelenül jó ideje a legjobb péntekünk” – nyilatkozta az F1 TV kamerájának Perez. „Nagyon keményen dolgoztunk és azt hiszem, sikerült pozitív lépéseket megtennünk az autóban. Reméljük, hogy meg is tudjuk mutatni mindet holnap és vasárnap.”



Perez annak ellenére nyilatkozott ilyen pozitívan, hogy a második szabadedzés hajrájában túlszaladt a Parabolica (hivatalos nevén Alboreto) kanyaron, és előbb a fehér vonalat lépte át, majd a kavicságyra sodródott, amelyen megpördülve az RB19 hátuljával a gumifalnak koccant. A mexikói sem a hibának, sem következményeinek nem tulajdonít nagy jelentőséget.

„Alulkormányzottság lépett fel a kijáraton és igyekeztem megtartani. Úgy gondoltam, az irányításom alatt van, de aztán hozzáértem a sóderhez és ez már game over volt. De az én szemszögemből nem fest túl rosszul a helyzet és a kár, az ütközés eléggé kicsi volt. Nem hiszem, hogy bármit veszítettünk a végén, talán két kört. Semmi reprezentatív nincs ebben a tekintetben” – összegezte Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: