DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

Hamilton nem akart visszavonulni

De két év alatt azért szeretne bajnokságért harcolni, nem mondta, hogy aláírna még egy F1-es szerződést. Hisz a Mercedesben.

Lewis Hamiltont is leültették az Olasz Nagydíj sajtónapján az újságírók elé, és bár ott ült mellette Alexander Albon, Yuki Tsunoda, Oscar Piastri és Esteban Ocon is, a média részéről érthető módon csak Hamilton kapott kérdést, és kizárólag az új, nem sokkal a sajtótájékoztató előtt bejelentett új szerződésével kapcsolatban.

Hamilton egy ponton meg is jegyezte, hogy vannak ám itt mások is, tessék tőlük is kérdezni, amire Albon kapott egyet James Vowlesról, amibe ismét belehúzták Hamiltont – összességében viszont nyugodtan, higgadtan válaszolgatott mindenre.

„Nem. Mindig folytatni akartam” – reagálta azonnal arra a kérdésre, hogy megfordult-e a fejében a visszavonulás gondolata, miután azt kimondta, hogy nincs másik csapat, ahol versenyezni szeretne.

„Nyilván az életben vannak hullámvölgyek, a tavalyi év pedig nagyon nehéz volt, és biztos, hogy mindenki elgondolkodott a folytatáson…” – tette hozzá nevetve.

f1-hamilton-monza



Hamiltont arról is megkérdezték, hogy mivel győzte meg a csapat a következő két évről és mit szeretnének elérni – mint mondta, további világbajnoki címeket akarnak nyerni, a csapatnak pedig nem kellett győzködnie semmivel, mert látja, hogy mindenki milyen motivált, hogy milyenek az egyeztetések, a megbeszélések, hogy milyen elánnal dolgozik az egész csapat.

„Hiszek abban, hogy ezzel a csapattal képesek vagyunk még bajnokságokat, versenyeket nyerni.”

Hamilton már 40 éves lesz, amikor lejár a következő szerződése: ő sem gondolta, hogy ennyi idősen még itt lesz az F1-ben.

„Igen, meglepődtem a karrierem hosszán, egyáltalán nem gondoltam, hogy így fogom érezni magam fizikálisan és mentálisan és ennyire szeretni fogom még, amit csinálok. Nálam még mindig megvan ez a szerelem, szeretem, amit csinálok, együtt dolgozni a srácokkal, Bonóval, beülni az autóba és hajszolni az álmomat. Együtt vagyunk jóban-rosszban és ez nagyon jó.”

„Igen, Bono marad, szerencsés vagyok” – tette hozzá külön kérdésre.

 

Mikor írta alá a szerződést?

„Ezen a héten véglegesítettük, bár a munka igazából már múlt hétvégén lezárult” – árulta el Hamilton, akitől azt is megkérdezték, hogy ez lesz-e az utolsó kontraktusa, vagy látja-e magát még 2025 után is az autóban:

„Tudom, hogy időbe telik, amíg odaérünk, ahova akarunk, de bízom benne, hogy a jelenlegi döntéseinkkel kihívás elé állíthatjuk a Red Bullt. Ha jövőre nem jön össze, akkor egy évvel később ott leszünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: