DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 8. hétfő
F1

Nem kímélte az olasz sajtó a Ferrarit

„Szégyen” és „sötét hétvége” – így fogalmazott az olasz sajtó a Ferrari teljesítményét értékelve, a világbajnok expilóta pedig nem lepődik meg a szigorú véleményeken.

Felemás hétvégét zárt a Ferrari Zandvoortban: Charles Leclerc időmérős balesete után a futamot sem tudta befejezni, Carlos Sainz pedig a meglepően jó eredménynek számító ötödik helyre hozta be a másik vörös autót, mégis úgy nyilatkozott a leintést követően, hogy továbbra sincsenek sehol csapatként. Az egyszeres világbajnok expilóta, Damon Hill a verseny után nem jósolt túl sok jót a maranellóiaknak.

„Jövő héten Monza következik, úgyhogy szét fogják szedni őket az olasz sajtóban” – mondta Hill a Sky Sportsnak. „Teljesen összevissza volt a teljesítményük ezen a hétvégén. A pilóták nem tudták megállítani az autót az első kanyarban, követhetetlen autókezelésre panaszkodtak, Charles balesetezett, a futamon sem alkottak maradandót. Ez egyáltalán nem jó a hazai versenyed előtt.”



Valóban nem kímélte az alapból is elég kritikus olasz sajtó a Ferrarit a gyenge hétvége után. A Planet F1 lapszemléjéből kiderül, hogy a Gazzetta dello Sport a „szégyen” kifejezést használta a csapat teljesítményére, a futam eleji „végtelen bokszkiállásra” is kitérve. A Corriere dello Sport újság egy „nagyon sötét hétvégének” titulálta a zandvoortit a Ferrari számára, a La Stampa főcíme pedig úgy szólt: „Mélyponton a Ferrari”. A Sky Italia írója sem volt elégedett, aki így fogalmazott: „Felejthető hétvége hibák, balszerencse és a garázsban rejtélyes módon eltűnt kerekek közepette”.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: